<

[ОНОВЛЕНО] На заводі у Торчині виявили спалах короанвірусу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:57 | 25.05.2020 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

На підприємстві ПрАТ «Волиньхолдинг», що у Торчині, зафіксували спалах коронавірусу.

Про це йшлося у понеділок, 25 травня, під час брифінгу в ОДА, – передає Волиньпост.

Заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак повідомила, що станом на 25-те травня на підприємстві зареєстрували 8 випадків коронавірусної інфекції. Зокрема, у Луцьку зареєстрували 3 випадки, Луцькому районі – 2, Ківерцівському та Локачинському 1 та 2 випадки відповідно.

Встановили коло контактних осіб, яких наразі 45, із них за місцем роботи – 29 контактів, за місцем проживання – 16. Загалом обстежили 38 людей, 14 результатів на COVID-19 виявилися негативними.

«Зараз на підприємстві проводять всі протиепідеміологічні заходи щодо локалізації і ліквідації вогнища. Всі контактні працівники максимально переведені на дистанційну роботу, забезпечено достатній запас засобами індивідуального захисту, проводять кінцеву дезінфекцію в офісних приміщеннях. На самому підприємстві запровадили додатковий посилений режим: вологе прибирання, дезінфекцію тощо. Щодня ведуть безпосередній медичний нагляд за працівниками», – сказала Щербак.

За її словами, ймовірна причина поширення інфекції – перший хворий, котрий був на роботі з проявами ГРВІ.

«Тобто, самі працівники не дотримуються самобезпеки. Тривають заходи, щоб локалізувати прояви хвороби», – додала посадовиця.

Компанія ПрАТ «Волиньхолдинг» надала офіційну відповідь щодо ситуації з COVID-19:

“Хоча ми докладаємо всіх зусиль щоби забезпечити стримування поширення вірусу, сьогодні ми підтверджуємо, що отримали позитивні результати тестів на коронавірус COVID-19 для 8 наших співробітників у Волинській області.

Ми постійно стежимо за їхнім станом здоров’я. 3-оє працівників вже одужали , стан 5-ох співробітників, які проходять лікування вдома або в лікарні, стабільний і вони добре себе почувають, що підтверджено лікарями. При цьому Nestlé надає всю необхідну підтримку нашим працівникам. Ми також негайно перевірили та постійно контролюємо стан здоров’я колег, які контактували з цими співробітниками та вжили необхідних профілактичних заходів. З моменту останнього робочого дня цих працівників була проведена процедура повної фумігації та дезінфекції приміщень.

Ми дотримуємося усіх державних та міжнародних протоколів щодо дій у таких випадках. «Компанія Nestlé застосовує високі та жорсткі стандарти для роботи з харчовими продуктами, а також для захисту здоров’я і безпеки працівників.

Для боротьби з ризиками, створеними поширенням коронавірусу, ми впровадили на наших об’єктах додаткові заходи безпеки. Зокрема, ми перевіряємо температуру людей на вході та протягом робочих годин, забезпечуючи при цьому використання відповідних заходів індивідуального захисту (наприклад, масок), миття рук та використання дезінфікуючих засобів, дотримання правил соціальної дистанції в зонах спільного користування та роботи, а також регулярну й часту дезінфекцію виробничих площадок.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер