<

[ОНОВЛЕНО] На українських туристів напала акула в Єгипті, 12-річний хлопчик перебуває у реанімації: подробиці трагедії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:35 | 27.10.2020 / Новини / , /
Перегляди
67
/ Коментарі відсутні

25-го жовтня у Єгипті під час снорклінгу на відпочинку від нападу акули серйозно постраждала українська родина.

Про це повідомляє Державне агентство розвитку туризму України.

Дванадцятирічний хлопчик досі в реанімації, він переніс одну операцію, попереду друга. Поранену руку врятувати не вдалося.

«На жаль, це не перший випадок, коли попри застереження туроператорів та заборони, відпочиваючі за межами готелю купують у місцевих екстремальні тури. Вони навіть не знають, що для цього потрібний окремий страховий поліс», – зазначили в установі.

Зараз лікування взяв на себе уряд Єгипту. Посольство України на зв’язку з рідними постраждалих.

Туроператор повідомив, що сім’я туристів постраждала від акули у неділю, 25 жовтня, під час відпочинку в Шарм-ель-Шейху, – передає ТСН.

“Це відбулося під час занурення на території заповідника “Рас Мохаммед”, де зупинка екскурсійних яхт заборонена. Матір та її 12-річного сина покусала акула. Травми також отримав інструктор, який проводив екскурсію”, – йдеться в повідомленні.

За попередньою інформацією, “туристи придбали у третіх осіб (не у туроператора чи його партнерів) послугу занурення з аквалангом з екскурсійних яхт”. Водночас туроператор вказує, що, починаючи від 1-го листопада 2019 року, такі послуги заборонені на курортах Синаю з метою збереження підводної екосистеми.

“Спочатку туристи звернулися до гіда у готелі щодо придбання такої екскурсії. Їм відмовили та попередили, що уряд Єгипту заборонив дайвінг з плавальних засобів. Після цього туристи вирішили придбати таку послугу у третіх осіб поза межами готелю, в якому відпочивали”, – стверджує туроператор.

Повідомляється, що жінка отримала глибокі рани від укусів акули, а дитина втратила частину руки нижче ліктя.

Як відомо, снорклінг – вид плавання під водою з маскою і дихальною трубкою та, зазвичай, з ластами.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер