<

Омбудсмен бере на особистий контроль справу про зґвалтування на Закарпатті, за яке суд дав умовний термін

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:33 | 27.03.2023 / Новини / , /
Перегляди
635
/ коментарі 2

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що взяв під особистий контроль справу про зґвалтування на Закарпатті, коли суд дав умовний термін трьом підліткам, які зґвалтували неповнолітню. Омбудсмен вбачає в цьому порушення права дитини на захист та справедливе судочинство.

Про це Лубінець написав у телеграмі.

За його словами, представник регіонального представництва Офісу омбудсмена побував у селі Верхні Ворота, де сталося зґвалтування. Він поспілкувався з батьком та бабусею постраждалої, які дали згоду на «вжиття заходів, спрямованих на відновлення прав дитини». 

Нагадаємо, трьом підліткам, які зґвалтували 14-річну школярку на Закарпатті, призначили умовне покарання.

Омбудсмен пояснив, що його позиція полягає, зокрема, у можливості залучення представників правозахисних організацій та адвокатів, а також міжнародних організацій для надання кваліфікованої психологічної допомоги й реабілітації. 

Лубінець обіцяє ретельно проаналізувати дії судді (і надіслати відповідний лист до Вищої ради правосуддя), прокуратури (лист буде скеровано на генпрокурора та до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів), а також місцевої служби захисту дітей, працівник якої представляв інтереси дівчини в суді.

«Як виявилося, мати одного з хлопців також є працівницею тієї служби соцзахисту дітей. Тому є сумніви щодо “неупередженості” та професійності представлення інтересів дівчинки», — зазначив омбудсмен.

Він також додав, що має сумніви щодо професійності дій обласного керівництва, «адже подія трапилася ще влітку 2021 року, а втім, суд виніс вирок у справі лише зараз». 

Водночас місцевий журналіст Віталій Глагола повідомив, що адвокат Масі Найєм готовий зібрати групу адвокатів для захисту дівчини і підготовки апеляції, а телеведуча Маша Єфросініна знайшла для дівчини «одного з найкращих психологів України». Глагола запевняє, що апеляція буде.

«Ми говорили з рідними дівчинки. Не буду вдаватися в жодні подробиці. Але сім’я готова боротися далі. А пройти цей шлях їм допоможуть найкращі юристи. Над цим вже працюємо. Одне можу сказати: це будуть найкращі адвокати. Родині це нічого не коштуватиме. Гроші не потрібні», — зазначив Глагола.




коментарів: 2
  1. Може пора садити на нари корупційних суддів чи для цих ублюдків нема законів .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер