<

Олександр Сирський став новим командиром Сухопутних військ України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:36 | 20.08.2019 / Новини / /
Перегляди
38
/ Коментарі відсутні

19-го серпня начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Руслан Хомчак представив особовому складу нового командувача Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенанта Олександра Сирського.

Про це на сторінці в Facebook повідомляє прес-служба ЗСУ, – передає Прямий.

“Сьогодні, 19 серпня, у Командуванні Сухопутних військ ЗС України, начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Руслан Хомчак представив нового командувача – генерал-лейтенанта Олександра Сирського“, – йдеться в повідомленні.

Відрекомендовуючи новопризначеного керівника найчисельнішого виду Збройних Сил, генерал-лейтенант Руслан Хомчак зазначив, що генерал-лейтенант Олександр Сирський якісно виконав свої завдання на попередній посаді командувача операції Об’єднаних сил. Головнокомандувач ЗС України побажав Олександру Сирському подальших успіхів та звершень на новій посаді.

Також Генерал-лейтенант Руслан Хомчак також подякував генерал-полковнику Сергію Попко, який розглядається на призначення на вищу посаду, за самовіддану багаторічну плідну діяльність на користь Сухопутних військ та Збройних Сил.

Довідка.

До війни на Донбасі Олександр Сириський на початку 2000-их певний час керував 72-ю окремою механізованою бригадою (нині –імені Чорних Запорожців), яка базується у Білій Церкві Київської області.

Безпосередньо перед початком конфлікту на Сході України був першим заступником начальника Головного командного центру Збройних сил України та займався співпрацею з НАТО.

У 2014 році з початком бойових дій на Донбасі Олександра Сирського було призначено начальником штабу АТО.

Під час боїв за Дебальцеве взимку 2015 року, новий командувач ООС, який був одним з керівників операції з виводу українських військ з оперативного мішка, разом з начальником Генштабу ЗСУ Віктором Муженком виїжджали до самого міста.

Також Сирський був причетний до керування боями у Вуглегірську, селі Рідкодуб та боїв під селищем Логвинове.

За бої на Дебальцевському плацдармі Олександр Сирський нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІI ступеня й згодом отримав звання генерал-лейтенанта.

У 2016 році він очолював Об’єднаний оперативний штаб ЗСУ, який координує оперативні дії різних українських силовиків на Донбасі.

А у 2017 році був командиром всієї Антитерористичної операції на Сході України, яку згодом замінила Операція об’єднаних сил.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок