<

Олександр Квіташвілі представив проект реформи системи охорони здоров’я

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:58 | 27.05.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі представив на засіданні Кабінету міністрів законопроекти щодо реформування системи охорони здоров’я.

Перш за все, за словами О.Квіташвілі, законопроектами щодо реформування системи охорони здоров’я передбачена зміна правового статусу лікувальних закладів і надання їм можливості автономного управління, – передає кореспондент УНН.

“Сьогодні заклади не можуть працювати зі страховими компаніями, тому що немає механізму отримання грошей від страхової”, – уточнив він.

Міністр зазначив, що медзаклади будуть самостійно розпоряджатися своїми бюджетами, розробляти фінансові плани, які будуть підзвітні МОЗ і тих, хто закуповує послуги.

Реформа також передбачає відхід від фінансування ліжко-місць і перехід до оплати медпослуг. “Це не можливо зробити за один день чи один місяць. Тому 2015 рік буде перехідним роком, від фінансування ліжко-місця до фінансування послуг”, – сказав міністр.

Під час переходу до другої фази реформ, продовжив О.Квіташвілі, планується, що в будь-якому місці країни громадянин України може отримати адекватну і якісну медичну послугу.

“Держава буде оплачувати ці послуги, незалежно де вони будуть надаватися. Схеми оплати різні. Ми хочемо дійти до нашої цілі і зробити універсальну страховку в Україні, де абсолютно кожний громадянин нашої держави застрахований або в приватній страховій компанії, або соціальне страхування, чи через прямі оплати послуг”, – пояснив міністр.

При цьому, за його словами, лікарі не будуть прив’язані “кабальними” контрактами до тих медзакладів, де вони сьогодні працюють. Все буде залежати від послуг, які вони будуть надавати.

Водночас держава буде орієнтуватися на якість надання медичних послуг і витрачати бюджетні кошти набагато ефективніше, ніж сьогодні, резюмував О.Квіташвілі




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок