<

Окупанти захопили двох членів місії ОБСЄ: вимагають відпустити затриманого бойовика

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:53 | 19.10.2021 / Новини / /
Перегляди
292
/ Коментарі відсутні

В окупованій Горлівці окупанти не випускають двох співробітників Моніторингової місії ОБСЄ і вимагають звільнити бойовика, якого затримали ЗСУ біля ділянки розведення в районі Золотого 13-го жовтня.

Про це інформує представник Донецька в ТКГ від України Сергій Гармаш (журналіст) у фейсбуці, – передає Українська правда.

У Горлівці фактично захопили в заручники співробітників Моніторингової місії ОБСЄ.

Ось цитата з вчорашнього звіту місії: “О 17:00 2 чоловіків (30–39 років) у цивільному одязі увійшли до готелю та повідомили співробітникам СММ про те, що їм дозволяється вільно пересуватися по всьому готелю та парковці за ним, але їм не можна покидати приміщення готелю, допоки не буде звільнено члена збройних формувань, якого, за повідомленнями, було затримано Збройними силами України в межах ділянки розведення в районі Золотого 13 жовтня”.

Ні ОРДЛО, ні Москва не зацікавлені в тривалому блокуванні роботи Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, заявив у коментарі Радіо Свобода представник України в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш.

«Їхня головна мета – натиснути саме на ОБСЄ, адже їхня команда в Україні влітку змінилася. Й нинішня, на мій погляд, більш об’єктивна, аніж попередня. Це викликає роздратування в Москви, що досить помітно на засіданнях Тристоронньої контактної групи. Тому вони зараз тиснуть на ОБСЄ – це перше. А друге – таким чином представники ОРДЛО зображають свою буцімто суб’єктність, чогось там вимагають від ОБСЄ і Києва, хоча слід розуміти, що ці їхні вимоги не можуть бути виконаними апріорі», – пояснює Гармаш.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа