<

Окупанти вбили військового медика під час евакуації тіла іншого загиблого

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:46 | 14.07.2020 / Новини / /
Перегляди
24
/ коментарі 4

Російсько-окупаційні війська обстріляли трьох військовослужбовців, які мали здійснити евакуацію тіла полеглого українського героя, котрий 13-го липня загинув, підірвавшись на вибуховому пристрої поблизу населеного пункту Зайцеве.

Про це інформує штаб ООС.

Отримавши підтвердження режиму “Тиша”, група евакуації в білих касках із розпізнавальними знаками пішли по тіло вбитого воїна. За декілька метрів до нього ворог відкрив вогонь на ураження зі стрілецької зброї. Група відійшла, але військовий медик поспішив на допомогу пораненому. В цю мить противник знову почав обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Внаслідок ворожого вогню військовий медик загинув, одного військовослужбовця було поранено, а ще один отримав бойове травмування.

“Підступне вбивство медика, на якому були усі відповідні маркування, є черговим свідченням того, що російсько-окупаційні підрозділи навіть не збираються дотримуватися жодних міжнародно-правових норм”, – йдеться у повідомленні.

Зазначають, що наразі тіла загиблих знаходяться на місці обстрілу. Тривають переговори з СММ ОБСЄ щодо їхньої евакуації.




коментарів: 4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер