<

Окупанти в Україні спалюють книжки українською мовою і ставлять пам’ятники Леніну

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:07 | 17.05.2022 / Новини / , , /
Перегляди
159
/ Коментарі відсутні

Російські окупанти в Україні спалюють книжки українською мовою і ставлять пам’ятники Леніну.

Про це сказав голова комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв на брифінгу, – пише УНІАН.

Він зазначив, що російські окупанти, коли приходили в села і міста України, то “після того, як вони закінчували вбивати, грабувати і гвалтувати, вони йшли до бібліотек, викрадали і спалювали всі книжки українською мовою”.

За його словами, про такі випадки є багато свідчень. Депутат додав, що саме так робили нацисти. Потураєв зазначив, що подібна ситуація і з пам’ятниками.

“Коли вони приходять, то ставлять маркер. Кого вони ставлять в першу чергу? Леніна. Я не знаю, звідки вони їх беруть – ми ж позбавилася їх. Думаю, що з Росії везуть. В Росію пральні машини тягнуть, а з Росії – Леніних”, – зазначив він.

Він нагадав, що маркер їх поведінки, коли десь на стіні пам’ятки архітектури і культури пишуть: “Здесь был Вася”, а потім додають слово із трьох літер.

“Це саме такий процес. Це як у Бучі, до речі, абсолютно більшовицька практика, описана в багатьох мемуарах часів більшовицького перевороту, … коли вони просто екскременти залишають свої по всіх кутах, і на столі, і в шухлядах, і у шафах”, – додав Потураєв.

При цьому зазначив, що його знайомі військові, які звільняли від окупантів міста, розповідали, що рашисти “гадили, а потім, набрав це лайно в руку, писали: “От вам хохли”.

“Це те саме, що пам’ятник Леніну – це така куча лайна, але кам’яна. Вони таким чином намагаються маркувати нашу територію”, – сказав Потураєв.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок