<

Оклад військових з нового року знову зросте

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:48 | 28.09.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

З 1-го січня 2018-го року посадові оклади військовослужбовців збільшаться у 4,5 рази.

Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу Держприкордонслужби.

“З 1 січня 2018 року посадовий оклад військових залежатиме від прожиткового мінімуму. Це забезпечить щорічне зростання розміру грошового забезпечення військовослужбовців залежно від підвищення соціальних стандартів у державі. Посадові оклади збільшаться у середньому в 4,5 раза”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зростуть оклади за військові звання. Зокрема, за звання “солдат” платитимуть не 30, а 560 гривень, а за “майора” – не 125, а 1420 гривень.

Повідомляється також, що збережено основні виплати – залишається надбавка за особливості проходження служби військовослужбовцями в розмірі до 100% посадового окладу з урахуванням окладу за військове звання та надбавки за вислугу років. Зберігаються надбавки за службу в умовах режимних обмежень та за кваліфікацію. Здійснюватиметься і надалі преміювання військовослужбовців.

Також збережено виплату матеріальної допомоги для оздоровлення в розмірі місячного грошового забезпечення та матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань у розмірі, що не перевищує їх місячного грошового забезпечення.

Крім того, передбачено виплату одноразової грошової допомоги військовослужбовцям, які підписали свій перший контракт. А це від 8 до 10 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Збережено окрему щомісячну винагороду військовослужбовцям за безпосередню участь у зоні проведення АТО. З нового року військовослужбовцям, які виконують завдання на лінії бойового зіткнення, винагорода буде виплачуватися у розмірі не меншому ніж 10 000 гривень, а військовослужбовцям, які виконують завдання в інших місцях проведення АТО – не меншому ніж 4 500 гривень, додали у ДПСУ.

Також зазначається, що значно спрощується система нарахування грошового забезпечення військовослужбовцям і з нового року розмір додаткових виплат становитиме до 40%, у той час як сьогодні він становить до 85% від загального грошового забезпечення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок