<

Офіс генпрокурора відкрив справи щодо Дубінського – ЦПК

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:51 | 20.01.2021 / Новини / /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Офіс генерального прокурора відкрив провадження щодо народного депутата від партії «Слуга народу» Олександра Дубінського. Раніше Центр протидії корупції звернувся до ОГП із заявою про злочин щодо Дубінського. 

Про це інформує Центр Протидії Корупції.

Спершу Офіс генпрокурора відмовлявся розслідувати імовірні злочини Дубінського, однак Печерський районний суд Києва зобов’язав внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та почати розслідування. 

Депутат Дубінський, його матір та колишня дружина володіють загалом 24 об’єктами нерухомості, 17 автівками та 70 сотками землі. Загальна сума майна складає близько 2,5 млн доларів. 

Наприкінці грудня 2019 року Дубінський почав переписувати частину свого майна на матір і дружину Олесю Цибко. Згодом стало відомо, що Дубінський і Цибко розлучені.

Офіційна дата розлучення невідома, проте станом на листопад 2019 вони ще були у статусі одружених. Однак Дубінський імовірно зберігає фактичні сімейні відносини з Цибко, тож, згідно із законом “Про запобігання корупції” зобов’язаний декларувати її майно. Але ні її майна, ні подарованого ним же у декларації не було відображено.

ЦПК писав у заяві про злочин щодо недекларування Дубінського, однак 28 жовтня Конституційний Суд України скасував відповідальність за брехню в деклараціях чиновників та фактично знищив електронне декларування. 

Можна припустити, що ніякого реального розлучення не було і Дубінський і Цибко могли фіктивно розлучитися, щоб не декларувати майно невідомого походження: гроші за ймовірно замовні сюжети Дубінського під час журналістської діяльності, гроші за ймовірне просування інтересів олігарха Коломойського та можливу роботу в його інтересах уже будучи народним депутатом. 

Згідно з інформацією бізнес-реєстру Словаччини, Олександр Дубінський з 30 березня 2019 року по 14 лютого 2020 був єдиним акціонером словацької компанії “DubPro s.r.o.” А вже 18 лютого 2020 року акціонером стала Леся Цибко, колишня дружина Дубінського, з якою у нього фактично можуть зберігатися сімейні стосунки. 

Водночас у декларації Дубінського не відображені корпоративні права власності на компанію, а також інформації про її відчуження або доходи від її діяльності, що є порушенням антикорупційного законодавства і підпадає під ознаки злочину. Також, нардеп не декларує доходів від свого ютуб-каналу, які, за його ж словами, у нього були і сягали 3,5 тисяч доларів на місяць.

Приховування численного майна може також свідчити про те, що Дубінський хотів  ухилитись від сплати податків, легалізувати незаконно отриману власність

Нагадаємо, що 11 січня на сайті Міністерства фінансів США з’явилася новина про санкції проти Дубінського після звернення Центру протидії корупції.  У випадку з Олександром Дубінським Центр Протидії Корупції готував детальне досьє про цю особу, його статки в Україні та на Заході, атаки на інституції та втручання у вибори США. 

Це не останнє досьє ЦПК на кремлівських агентів в українській владі, ми збираємо їх у рамках проєкту #ЗробимоЇхВізиРазом.

Нагадаємо, «пов’язані з Росією»: США ввели санкції проти Дубінського, Онищенка та соратники Деркача.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер