<

Офіс генпрокурора планує оскаржити запобіжний захід Порошенку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:12 | 21.01.2022 / Новини / , /
Перегляди
176
/ Коментарі відсутні

Офіс генерального прокурора оскаржуватиме рішення суду про запобіжний захід експрезиденту, народному депутату Петру Порошенку у вигляді особистого зобов’язання.

А ДБР не не згодне з рішенням суду, про це генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила у фейсбуці.

«По-перше, є позиція Офісу генерального прокурора, а не заступника генерального прокурора. І вона полягає в тому, що народному депутату – п’ятому Президенту України повідомлено про підозру у державній зраді і сприянні діяльності терористичних організацій.

Повідомлено у спосіб, визначений законом. Всі інші маніпуляції, про які ми дізнаємось з анонімних телеграм-каналів, – це маячня, яка розповсюджується боягузливими недопіарниками, яким соромно і страшно показати своє обличчя», – заявила Венедіктова.

За її словами, сьогоднішнє рішення суду про обрання запобіжного заходу Порошенку означає, що суд підтвердив законність та обґрунтованість цієї підозри, порядок її повідомлення, а також наявність ризиків, для запобігання яким прокуратура йшла з обранням запобіжного заходу.

Вона стверджує, що у слідства були вагомі підстави не зволікати з повідомленням про підозру. А наявність доказів переконала прокурорів в необхідності такого повідомлення.

Заступник генпрокурора, який підписав підозру, координував діяльність органів досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні із самого початку і був знайомий із матеріалами справи.

«Повертаючись до «вугільної справи», щодо фігуранта якої суд сьогодні обирав запобіжний захід, наголошую на тому, що фабула справи однакова для всіх чотирьох підозрюваних – вони співучасники.

Прокурори щодо всіх фігурантів ішли з однаковим запобіжним заходом – тримання під вартою або 1 мільярд гривень застави. Тому ми виходимо з того, що перед законом рівні всі, і, безперечно, знов таки, як і з іншими фігурантами, ми підемо з апеляційним оскарженням запобіжного заходу», – заявила Венедіктова.

Державне бюро розслідувань планує також оскаржувати рішення суду щодо Петра Порошенка.

«Вважаємо, що рішення суду щодо обрання запобіжного заходу п’ятому президенту України є таким, що не забезпечить належної поведінки підозрюваного Петра Порошенка, а тому у сторони обвинувачення є всі підстави для його апеляційного оскарження», – повідомили у пресцентрі ДБР.

У відомстві також наголосили, що в ухвалі щодо обрання запобіжного заходу слідчим суддею констатовано законність та обґрунтованість підозри Порошенку.

Нагадаємо: «Вугільна справа»: Порошенку призначили особисте зобов’язання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок