<

Одну дівчинку з Луцька врятували, інша – потонула: розповіли подробиці трагедії на Світязі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:05 | 23.06.2021 / Новини / /
Перегляди
1339
/ Коментарі відсутні

Компанія чоловіків, які відпочивали на озері Світязь, врятувала дівчинку, яка тонула. На жаль, її двоюрідну сестру врятувати не змогли.

Як повідомив Волинським Новинам очевидець трагедії Ігор, він з друзями плавав на катамарані. Раптом почули, як хтось кличе на допомогу.

«Ми з друзями якраз плавали на катамарані. Навколо не було людей і ми почули, що хтось кличе на допомогу. Ми з хлопцями кинулись рятувати дівчину, яка вже йшла під воду. Вона була в шоковому стані і не могла говорити. Ми привели її до батьків, які були доволі далеко, і лише тоді стало відомо, що з нею була сестра Вікторія. Кинулися шукати іншу дівчинку, проте було надто пізно. Її вже мертвою знайшли на дні озера неподалік від того місця, де це все сталось», – розповідає чоловік.

Зі слів чоловіка, меншій дівчинці, яку вдалося врятувати, – 13 років, її сестрі було 15.

Як розповіла Суспільному речниця Нацполіції Волині Ольга Бузулук, рятувального поста саме в цьому місці не було.

«Найближчий рятувальний пост знаходиться за кілометр від місця загибелі дівчини. Через відсутність рятувальників у цій місцевості правоохоронці нині формують лист в Управління Держслужби з надзвичайних ситуацій області», – каже Ольга Бузулук.

Зі слів речника ДСНС Волині Володимира Нестерова, на Світязі нині достатньо рятувальних пунктів.

«На Світязі діє 14 рятувальних постів. Це не мало, також водолазно-рятувальне відділення ГУДСНС в області, які здійснюють патрулювання акваторію на човнах і реагують на повідомлення», – розповів Володимир Нестеров.

Як повідомлялося, 15-річна лучанка втонула на озері Світязь 21-го червня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер