<

Одномісячне немовля померло від кашлюку на Рівненщині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:45 | 10.01.2020 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Одномісячний хлопчик помер від кашлюку на Рівненщині. Його не встигли вакцинувати, бо він не досяг передбаченого календарем щеплень віку.

Про це повідомили у Центрі громадського здоров’я України, – передає Радіо Свобода.

“Результатами лабораторного дослідження підтверджено РНК Bordetella pertussis. Спеціалістами проведено епідрозслідування, обстежено 18 осіб, з них 13 дітей. У матері дитини виявлено Bordetella pertussis, клінічних ознак захворювання на кашлюк не було. Їй призначено відповідне лікування”, – йдеться у повідомленні на фейсбук-сторінці відомства.

Зазначається також, що інші 5 дітей у сім’ї малюка не були щеплені проти кашлюку за відмовою батьків.

https://www.facebook.com/phc.org.ua/posts/1676331859158202

Як зазначають у ЦГЗ, кашлюк – це інфекційне захворювання дихальних шляхів, викликане бактерією. Легко поширюється від людини до людини, здебільшого повітряно-крапельним шляхом, під час кашлю чи чхання.

Діти, які заразилися кашлюком, страждають від нападів кашлю протягом 4-8 тижнів. Найбільш небезпечне це захворювання для немовлят.

Запобігти захворюванню можна за допомогою вакцинації. Маленьких дітей проти кашлюку вакцинують комплексною вакциною проти цього захворювання, дифтерії і правця. За офіційними даними, в Україні протягом 11 місяців 2019 року планово щеплено проти дифтерії, кашлюку та правця лише 74% дітей.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа