<

Очищення річок в Україні цьогоріч проводитися не буде

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:10 | 11.08.2020 / Новини / , /
Перегляди
33
/ Коментарі відсутні

В Україні через постійне недофінансування у 2020 році не запланували виконання робіт із очищення водойм.

Про це у відповідь на інформаційний запит УНН повідомили у Державному агентстві водних ресурсів України.

«Агентство здійснює природоохоронні заходи, спрямовані на поліпшення санітарного стану водних об’єктів, у межах реалізації Загальнодержавної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року, затвердженої Законом України від 24.05.2012 No 4836-VI», — вказано у відповіді на запит.

Зазначають, що додання природоохоронних та протипаводкових заходів до плану заходів із захисту від шкідливої дії вод відбувається за пропозиціями водогосподарських організацій та відповідно до Порядку використання грошей, визначених у державному бюджеті для захисту від шкідливої дії вод сільських населених пунктів та сільськогосподарських угідь, серед яких в басейні р. Тиса у Закарпатській області, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 23.02.2011 No 137 (зі змінами).

Окрім того, зазначають, що у 2020 році Законом України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» на реалізацію заходів бюджетної програми КПКВК 2407070 «Захист від шкідливої дії вод сільських населених пунктів та сільськогосподарських угідь, серед яких в басейні р. Тиса у Закарпатській області» визначене фінансування на рівні лише 8,9 % від потреби.

«Зважаючи на вищевикладене та постійне недофінансування Програми із державного бюджету, Агентство позбавлене можливості реалізації повного комплексу природоохоронних заходів та відповідно до проєкту наказу Держводагентства «Про затвердження Плану заходів із захисту від шкідливої дії вод на 2020 рік» виконання робіт з очищення водойм у 2020 році не заплановане», — пишуть у повідомленні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер