<

Очільник МОЗ зазначив, що коронавірус може зашкодити Україні сильніше, ніж іншим країнам

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:23 | 21.03.2020 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ коментарів 6

Міністр охорони здоров’я Ілля Ємець зазначив, що через поганий стан української системи охорони здоровʼя вірус може зашкодити Україні більше, ніж європейським країнам, де медична система в кращому стані.

Ілля Ємець наголосив, що Україна – лише на початку епідемії, і вірус буде поширюватися надалі, йдеться в зверненні, розміщеному на сайті МОЗ, – передає Mind.

“Поки що наша статистика менша, ніж у багатьох європейських країнах, але сподіватися на те, що вірус обійде Україну стороною, хибно. Найважче попереду. Вірус буде ширитися”, – сказав Ємець.

“Ми бачимо, що при найгірших сценаріях система охорони здоров’я розвинутих європейських країн не витримує навантаження. Попри те, що у нас є багато талановитих професійних лікарів, сама недореформована медична система України значно слабша за європейські, і нам буде значно важче прийняти потужний удар, якого може завдати коронавірус при найгіршому сценарії”, – заявив міністр.

Єдиним шляхом не допустити крайнього погіршення ситуації є суворе дотримання карантину, наголошує глава МОЗ.

“Усі наші дії можуть бути марними, якщо кожен з вас не продемонструє свідомості та відповідальності. В даному випадку все залежить від конкретних вчинків кожного з нас. Як міністр охорони здоров’я, я наполягаю: залишайтеся вдома, мийте руки, тримайте дистанцію. Байдужість до карантину та нехтування правилами може коштувати життя”, – підкреслив Ілля Ємець.




коментарів: 6
  1. недореформована медична система України – ось чому …а я думав нема фахівців,обладнання ,медикаментів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця