<

ОБСЄ: Ризик ескалації на Донбасі неминучий

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:10 | 12.02.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Кількість порушень режиму припинення вогню на Донбасі знизилася, але все одно залишається високою. Про це заявив перший заступник голови спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

Спостерігачі зафіксували понад 500 порушень режиму припинення вогню за одну добу. – пише “Корреспондент”.

“Порушення значно знизилися за останні дні, але вони, як і раніше, залишаються неприйнятно високими. З півночі 9 лютого до півночі 10 лютого місія ОБСЄ зафіксувала 460 порушень режиму припинення вогню, в луганському регіоні – 55 порушень”, – сказав Хуг на прес-конференції в Донецьку.

Він також визнав, що ризик нової ескалації ситуації на Донбасі залишається високим.

“Причини порушень залишаються – наявність важкого озброєння на ділянках, де озброєння не повинно бути. Наприклад, 5 лютого ми бачили два танки Т-64 у Василівці, а 3 лютого ми бачили сім гаубиць у Макіївці, 6 лютого ми бачили 11 гаубиць у Богоявленці, і це лише деякі з наших спостережень. І до того часу, поки це важке озброєння буде там, де не повинно бути, ризик спалаху насильства залишається високим”, – сказав Хуг.

На його думку, ще одна причина, через яку ситуація може знову загостритися, – занадто близьке розташування позицій протиборчих сторін. “Якщо ці позиції так і залишаться близько одна до одної, і між ними не залишиться відстані, ризик неминучий”, – резюмував представник ОБСЄ.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер