<

Обрана до Вищої ради правосуддя суддя Плахтій – донька судді, який засудив до смерті воїна УПА Гончарука, – ЦПК

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:46 | 11.03.2021 / Новини / /
Перегляди
64
/ коментарі 2

Батько Інни Плахтій, Борис Плахтій, був суддею до 2006 року. Він засудив до смерті воїна УПА Івана Гончарука. Інна Плахтій каже, що пишається своїм батьком.

Про це написала у фейсбуці керівниця судових програм Центру протидії корупції Галина Чижик, – інформує Цензор.НЕТ.

“У 1987 році її батько, суддя Борис Плахтій, засудив до розстрілу воїна УПА Івана Гончарука. Справу від початку і до кінця було сфабриковано КДБ, їм потрібно було створити картинку напередодні святкування 70-річчя революції”, – написала Чижик.

За її словами, Плахтій-старший зіграв у цій справі одну з ключових ролей, і в 1989 році Гончарука розстріляли. Сім’я воїна УПА досі не знає, де він похований.

“Так, діти не несуть відповідальності за вчинки своїх батьків. Але сьогодні на з’їзді під час складання присяги Інна Плахтій сказала, що пишається тим, що вона з суддівської сім’ї, і дякувала своєму батьку. Суддю, якого не люструвати після проголошення незалежності і який продовжував працювати аж до виходу у відставку в 2006 році”, – додала Чижик.

Нагадаємо, 10-го березня XVIII з’їзд суддів обрав суддю Луцького міськрайонного суду Інну Плахтій членом Вищої ради правосуддя.

Раніше 9-го березня делегати з’їзду таємним голосуванням обрали трьох членів ВРП: суддю Хмельницького апеляційного суду Сергія Болотіна, суддю Київського апеляційного суду Віталія Саліхова, суддю Касаційного господарського суду в складі Верховного суду Валерія Сухова.




коментарів: 2
  1. шось я пропустив – воїна УПА Івана Гончарука демократична влада реабілітувала хоч в якійсь формі ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок