<

Оборонна сфера та космос: Україна і Єгипет розширять співпрацю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:33 | 26.09.2021 / Новини / , /
Перегляди
141
/ коментарі 2

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Арабської Республіки Єгипет Абделем Фаттаха Ас-Сісі, під час якої обговорив двосторонню співпрацю.

Глава Української держави запросив Абделя Фаттаха Ас-Сісі відвідати Україну з візитом. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента, пише Кореспондент.

Також Зеленський відзначив важливість подальшої співпраці з Єгиптом, який є головним торговим партнером України в Африці, і підтвердив готовність розвивати двосторонні відносини і нарощувати поставки вітчизняної продукції на ринок Арабської Республіки Єгипет.

Зі свого боку, Ас-Сісі зазначив, що його країна зацікавлена ​​в розширенні відносин з Україною у всіх сферах, зокрема в створенні хабу українських компаній і їх участі в єгипетських індустріальних зонах.

З метою інтенсифікації двосторонньої співпраці лідери держав домовилися про проведення найближчим часом засідання Міжурядової спільної комісії з економічного і науково-технічного співробітництва між Україною і АРЄ, а також переговорів на рівні міністрів закордонних справ.

Президент Єгипту відзначив позитивний розвиток людських контактів між двома країнами і повідомив, що українці становлять більшість серед іноземних туристів в АРЄ. Зеленський подякував за впровадження україномовної «гарячої лінії» для надання консультативних послуг українським громадянам, які перебувають на території Єгипту.

Сторони обмінялися думками про заходи щодо запобігання поширенню пандемії, які здійснюються в обох країнах.

Окремо співрозмовники обговорили перспективи і конкретні проекти в сфері військово-технічної співпраці. Президент України зазначив, що незадіяним залишається потенціал співпраці в космічній галузі.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа