<

Обмін полонених: Україна повертає 19 громадян, імена не розголошують

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:05 | 16.04.2020 / Новини / /
Перегляди
5
/ коментарі 2

16-го квітня розпочався черговий етап взаємного обміну полонених — Україна повертає 19 своїх громадян, які перебували в неволі на тимчасово окупованих територіях. З огляду на карантинні обмеження, які наразі діють у державі, після повернення звільнені українці направляться на обов’язкову обсервацію.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

«Взаємне звільнення утримуваних осіб відбувається у рамках формату «всіх на всіх»», — інформує пресслужба ОП.

Тривають переговори про звільнення українців, які утримуються на території окупованого Криму та в Росії.

В офісі президента зазначають, що оприлюднення у ЗМІ імен тих, кого Україна намагається повернути, ускладнює процес їхнього включення до списків на звільнення.

Проте раніше, на початку квітня оприлюднювали списки тих, кого готували на обмін.

Згодом уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у телеграмі написала, що з тимчасово окупованої території Донецької області повернуть 9 українських громадян. Серед них — військовий Віктор Шайдов.

«Він військовослужбовець ЗСУ. Потрапив у полон та незаконно утримувався на тимчасово окупованій території Донецької області з 2019 року», — зазначила вона.

Денісова наголосила на тому, що пріоритетом залишається звільнення всіх громадян України, які поки що залишаються незаконно утримуватися на території РФ, тимчасово окупованих територіях Криму, Луганської та Донецької областей.

Нагадаємо, інформація про третій обмін з’явилась ввечері 15-го квітня. Повідомлялось, що 15-го квітня вранці з виправної колонії №32 у Макіївці вивезли двох українських військовослужбовців, які були затримані бойовиками у 2019 році. Це військовослужбовець 79 десантно-штурмової бригади Збройних сил України Микола Гриненко та 53-ї бригади Віктор Шайдов.

До слова, це вже третій етап звільнення за каденції Володимира Зеленського.

Перший відбувся у вересні минулого року, коли додому повернулися 35 українців, під час другого – у грудні – повернулися 76 громадян.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер