<

Обережно, псевдо-волонтери, або Як не бути обманутим!

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:52 | 9.07.2015 / Новини /
Перегляди
36
/ Коментарі відсутні

Останнім часом збільшилася кількість виявлення псевдо-волонтерів, які начебто займаються збором коштів для солдат АТО.

З цією метою прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав постанову «Про затвердження Порядку здійснення публічного збору благодійних пожертв для забезпечення бойової, мобілізаційної готовності, боєздатності та функціонування Збройних Сил України» № 451 — редакція від  30.06.2015.

ВОГО «Фундація розвитку громад» позитивно сприйняла прийняття цього закону й просить усіх українців уважно ставитися до роботи волонтерів!

«Випадки з виявленням псевдо-волонтерів побільшали. Ці шахраї грають на чужому горі та бажані пересічних громадян допомогти. Кошти, що потрапляють їм до рук могли врятувати чиєсь життя. Крім того, такі випадки викликають недовіру громадян, до організацій, які сумлінно виконують свою роботу. Тож будьте обережні й перевіряйте документи у волонтерів: вони зобов’язані їх пред’явити та відповісти на ваші запитання», – стверджує прес-секретар ВОГО «Фундація розвитку громад» Вікторія Горбай.

Відповідно до прийнятого документа особи, які здійснюють публічний збір благодійних пожертв від імені благодійної організації, повинні мати при собі нотаріально засвідчену довіреність керівника благодійної організації. У ній повинні бути вказані цілі, місце й термін збору коштів, порядок їх використання та порядок загального доступу до фінансових звітів благодійної організації.

Збір готівки здійснюється виключно в опломбовані або опечатані благодійною організацією скриньки, яким присвоєні номенклатурні номери. Збір може здійснюватися виключно у місцях, визначених у довіреності керівника благодійної організації чи договорі про благодійну діяльність укладеному з організацією. Крім того, абсолютно заборонений збір коштів у транспортних засобах.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер