<

Обережно: на Волині орудують благодійники-шахраї!

Цей запис опубліковано більш як рік тому
02:02 | 15.11.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

 Майже 20 волинян обдурили в благодійному фонді «Серце на долонях», який нібито займається соціальними проектами. Всі ці люди стажувалися та працювали за окремо визначену зарплатню.

 Про це йдеться у черговому випуску безплатної газети «БУГ» (№3 від 11 листопада).

Турне: із Володимира до Луцька

12-13 серпня в Луцьку відбувся сімейний фестиваль «Fаmily Weekend», що організувала керівник згаданого фонду Юлія Дейнека. У рамках заходу, фонд збирав кошти  на кювез (спеціальний пристрій, що дає можливість дихати недоношеним діткам, – ред.) для Луцького пологового будинку, приблизна вартість якого, за словами організаторки – майже півмільйона гривень.

Щоб фестиваль відбувся, підприємиця заручилася підтримкою людей, із якими уклала цивільно-правову угоду.  Стажери займалися рекламою, виступали на заході, співпрацювали з партнерами тощо. За це мали б отримати від 1 до 8 тис. грн. Після проведення фесту, жінка  перестала виходити на зв’язок, а відповідно й не виплатила обіцяного. Більше того, Дейнека не повернула трудові книжки тим, кого обіцяла працевлаштувати. 

Так само вона вчинила і в рідному Володимирі-Волинському та Нововолинську, де фестивалі взагалі не відбулися.

Неблагодійна благодійність

Під час фесту в Луцьку, за словами ініціаторів, зібрали близько 9-ти тис. грн на кювез, що є замало для купівлі обладнання.

Спілкуючись зі стажерами, Юлія Дейнека розповідає, що в організацію заходу вклала всі свої заощадження, і, мовляв, через це боргує людям. Після того, як вони зробили свою роботу,  керівник фонду постійно переносила зустрічі, під час яких обіцяла розрахуватися. Причину «зникнення» на два місяці пояснила бажанням відпочити, щоб почати заробляти для оплати заборгованого. За словами стажерів (на їхнє прохання не називаємо імена), вони отримали символічних 100-400 грн.

Поки готувалася стаття, підприємиця почала «звязуватися» із людьми щодо зарплатні. Однак лише дехто з них, вочевидь для «замилювання ока», отримав аж по 100 грн на картку.

Не зарплатою єдиною

Окрім того, Дейнека, боргує працівнику звукової студії з Луцька, за його словами, за оренду сцени та звукової техніки – понад тисячу доларів США. Не отримали кошти і люди, які були задіяні у проекті для бізнес-леді України «Сильна та Стильна» (зараз триває суд щодо вимоги пані Н. виплатити обіцяну зарплатню – ред.).

 БУГ – тримає руку на пульсі

Редакція газети «БУГ» надалі триматиме контакт з ошуканими стажерами. Сподіваємося: люди, які розповіли нам про несправедливість із виплатою зарплат, таки отримають свої кошти, а горе-благодійниця Юлія Дейнека хоча б попросить вибачення у підлеглих за ситуацію, що склалася.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа