<

Обама прокоментував інформацію про причетність США до військового перевороту в Туреччині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:15 | 23.07.2016 / Новини /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні
За словами президента США, турецька влада повинна розуміти, що подібна інформація є абсолютно нічим не підтвердженою.

Президент США Барак Обама заперечує будь-яку роль США у невдалому перевороті в Туреччині. Про це він повідомив під час прес-конференції, – пише Тиждень.ua з посиланням на Reuters.

Він також підкреслив, що запит про видачу Туреччині мусульманського проповідника Гулена, обвинуваченого в організації путчу, повинен пройти звичайну в таких випадках процедуру.

“Будь-які дані, про те, що у нас була якась інформація про спробу державного перевороту, про будь-яке втручання США, є повністю неправдивими”, – наголосив Обама.

За його словами, президент Туреччини і всі в його уряді повинні розуміти, що подібна інформація є абсолютно нічим не підтвердженою.

“Коли такі чутки починають поширюватися, це піддає небезпеці наш народ, що перебуває в Туреччині, і це ставить під загрозу те, що є одним із найважливіших – союз і партнерство між Сполученими Штатами і Туреччиною”, – додав Обама.

Нагадаємо, 15 липня у Туреччині сталася спроба військового перевороту. Президент країни Реджеп Таїп Ердоган закликав людей вийти на вулицю та завадити силовій спробі зміни влади. У сутичках загинули 190 громадян та 104 заколотники, понад 1,4 тис. осіб отримали поранення. Правоохоронці заарештували 2639 заколотників.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган звинуватив у спробі державного перевороту опозиційного ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена, що проживає в США.

Місцеві ЗМІ повідомили, що в рамках розслідувань, пов’язаних з невдалою спробою військового перевороту, співробітники сил безпеки затримали 103 генерала і адмірала. Крім того, у зв’язку із підозрою в причетності до невдалого військового перевороту по всій країні відсторонили від посад 8 тисяч поліцейських.

Увечері 20 липня президент країни виступив із пропозицією про введення режиму надзвичайного стану в Туреччині.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер