<

Новий керівник управління СБУ на Волині фігурував у справі щодо тиску на бізнес

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:19 | 8.11.2019 / Новини / , , , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Новий начальник управління СБУ на Волині Павло Данюков фігурував у справі щодо тиску спецслужби на горіховий бізнес в Україні.

Про нове призначення журналісти довідалися з сайту Офісу президента. Володимир Зеленський підписав указ щодо зміни керівництва СБУ у Волинській області 7-го листопада, – йдеться у розслідуванні Слідство.Інфо.

Раніше Павло Данюков був заступником начальника головного управління СБУ в Києві та області, а також очолював відділ боротьби з корупцією. Про його діяльність на цій посаді у 2015-му році робили розслідування журналісти проекту Bihus.Info. 

У ньому йдеться про те, що Данюков та інші високопосадовці СБУ чинили тиск на українського експортера волоських горіхів. Це супроводжувалося затримками на митниці і відкриттям кримінальних проваджень щодо представників бізнесу. 

Як зазначають журналісти, свої дії Данюков аргументував заходами із запобігання контрабанді та корупції в митних органах.

У так званій “горіховій справі” фігурував також колишній заступник начальника Головного управління з боротьби із корупцією та оргзлочинністю СБУ Павло Демчина.

Раніше Слідство.Інфо розповідало про таємні статки Демчини. Зокрема, про маєток під Києвом, кілька земельних ділянок та чотири автівки, дві з яких є люксовими. Офіційно нерухомістю та машинами володіла матір його трьох дітей.

Нагадаємо, в серпні цього року президент Зеленський заявив про проблему нелегального видобутку бурштину в трьох областях України — Житомирській, Рівненський і Волинській. Він також наголосив, що правоохоронні органи, серед яких, зокрема, й СБУ, покривають незаконну діяльність і наполіг на звільненні керівництва силових структур в цьому регіоні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер