<

Новим президентом Європарламенту обрали італійця Давида Сассолі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:37 | 3.07.2019 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У Стразбурзі 3-го липня президентом Європейського парламенту було обрано представника Італії Давида Сассолі.

Про результати голосування оголосив колишній глава Антоніо Таяні під час засідання, яке транслювали на сайті Європарламенту, – передає “Громадське“.

Кандидатуру Сассолі підтримали 345 членів нового складу Європарламенту, зокрема, представники консервативної Європейської народної партії, яка за підсумками виборів до Європарламенту в кінці травня отримала найбільше мандатів.

Окрім Сассолі, на пост глави Європарламенту також претендували Ска Келлер із німецької партії “зелених” (119 голосів), Сіра Рего з іспанської коаліції лівих політичних партій “Об’єднані ліві” (43 голоси) і чеський консерватор Ян Заграділ, якого запропонувала політична група “Альянс консерваторів та реформістів у Європі” (160 голосів).

Давид-Марія Сассолі – італійський журналіст та політик, з 2014 року був віце-президентом Європейського парламенту. Окрім завдань комітету, він був членом міжгрупи Європейського парламенту з питань бідності та прав людини.

Кандидатом на посаду нового президента Європарламенту Сассолі був запропонований від Прогресивного альянсу соціалістів і демократів. Політик став сьомим італійцем, що зайняв цю посаду.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер