<

Новий землетрус у Італії спричинив значні руйнування: поштовхи відчувались і у Римі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:22 | 30.10.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Землетрус в центральній Італії магнітудою 6,5 відбувся в неділю, лише через три доби після того як у цьому ж регіоні сталися три землетруси магнітудою 4,6 – 5,9.

За даними Центру геофізики та вулканології Італії, перший поштовх магнітудою 6,5 було зафіксовано о 7.41 ранку. Епіцентр землетрусу знаходився на глибині 10 км в районі міст Норчія, Пречі, Віссо і Кастель Сант Ангело сул Нера.
Про це пише «Європейська правда» з посиланням на місцеве видання La Stampa.

О 8 ранку було зафіксовано ще один землетрус магнітудою 4,1 і шість афтершоків – магнітуда чотирьох з них перевищувала 4, двох – 3,9 і 3,5.

Землетрус відчувався і на значній території Австрії – зокрема, у містах Карінтія, Стірія і Зальцбург.

В Італії поштовхи також відчувалися у Римі. Через них було припинено рух на трьох гілках метро. Пожежники повідомляють, що отримали десятки дзвінків від наляканих людей. У містах поблизу епіцентру повідомляють про значні руйнування.

1477819517-7935

“Все розламалось на шматки, я бачив стовпи диму, це катастрофа” – сказав Марко Рінальді, мер міста Уссіта, яке найбільш постраждало під час землетрусу 26 жовтня.

У місті Норчія землетрус зруйнував Базиліку Святого Бенедикта 14 століття і собор Святої Марії. Від нового землетрусу постраждало і місто Аматріче, зруйноване під час землетрусу у серпні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок