<

Новий статут УПЦ МП: намісник Лаври Павло видав головний секрет

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:05 | 6.06.2022 / Новини / , /
Перегляди
5650
/ коментарі 3

Намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Павло прокоментував зміни статуту Московської церкви в Україні.

Зміни були ухвалені Собором УПЦ МП наприкінці травня і мали б продемонструвати відхід цієї релігійної організації від РПЦ.

Як повідомляє Главком, проте Павло розвіяв ці сподівання вірян, зазначивши буквально таке:

«Все, що ми внесли ті зміни, вони нічого не міняють…».

Владика фактично підтвердив, що усі розрекламовані реформи статуту носять декоративний характер і спрямовані лише на те, аби зупинити під час війни масовий перетік вірян з Московської до Української церкви. Павло при цьому наполегливо закликав вірян не шукати московського сліду в житті Церкви Московського патріархату.

«Ми ніколи не належали Московській церкві. Московська церква почала своє існування від нас. Ми окрема церква, яка поминає свого настоятеля – митрополита Онуфрія. Вона є незалежною та не підпорядковується Московському Патріархату», – запевнив він.

Намісник Лаври також заявив, що українська мова у церкві Московського патріархату не заборонена, але особисто Павло краще сприймає церковнослов’янську, а не українську мову під час богослужінь.

«Християни не мають заважати один одному. Ми не знаємо, що буде завтра і виступаємо за єдність України. Ми маємо об’єднатися за відродження нашої незалежності та нашої ідентичності», – йдеться у виступі Павла.

На середині відео Павло переходить на російську мову і зазначає, що позначку «МП» (Московська патріархія – ред.) додали їх вороги.

Собор Московської церкви в Україні також постановив, що УПЦ МП не буде вести діалог з ПЦУ, поки не буде зупинено «захоплення» храмів Московської церкви, наклепи та втручання в життя «канонічної» церкви Московського патріархату.

«Священник не має національності, так само як Христос. Церква не має приналежності. Вона знаходиться «на Україні» (дослівно), значить вона українська. Вона знаходиться в Росії – вона російська. Не може бути декілька паралельних церков на одній землі», – вважає митрополит Павло.




коментарів: 3
  1. Всіх кацапських сатаністських попів нахрен за поребрик ,давно пора ВР прийняти закон ,який забороняє всякі сектантські кацапські угрупування .Фанатів ,цієї так званої “церкви ,” послати за кораблем ,а можуть і до раші перебратися ,повітряв Україні чистіше буде .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер