<

Новий сервіс – електронний апостиль у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:48 | 15.08.2016 / Новини /
Перегляди
104
/ Коментарі відсутні

З метою підвищення рівня довіри до офіційних документів України, на яких проставляється Апостиль, в рамках реформування органів юстиції 20 листопада 2015 року розпочав роботу новий сервіс від Міністерства юстиції України – електронний апостиля, який проставляється на офіційних документах, що видаються органами юстиції та судами, а також на документах, що оформлюються нотаріусами України.

Відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 11.11.2015 № 2268 в пілотному проекті по впровадженню Електронного реєстру апостиля приймали участь 11 відділів державної реєстрації актів цивільного стану  у Волинській області.

З 20-го червня 2016 року, Нововолинський міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Волинській області включено до участі у пілотному проекті щодо проставлення апостиля на офіційних документах, що видаються органами юстиції та судами, а також на документах, що оформлюються нотаріусами України.

Проставлення апостиля проводиться за допомогою програмних засобів ведення Електронного реєстру апостилів у такому порядку:

– прийняття документів для проставлення апостиля, формування та реєстрація заяви про проставлення апостиля;

– розгляд документів, поданих для проставлення апостиля;

– проставлення апостиля, відмова у його проставленні;

– видача документів за результатом розгляду заяви про проставлення апостиля.

Проставлення апостиля проводиться за заявою будь-якої особи шляхом її особистого звернення до Нововолинського відділу ДРАЦС.

Строк розгляду документів для проставлення апостиля: проставлення апостиля, відмова в його проставленні здійснюються у строк  до 2 робочих днів.

У разі необхідності отримання зразка підпису, відбитка печатки та/або штампа, а також здійснення перевірки документів про державну реєстрацію актів цивільного стану у випадках відсутності відомостей про них у Державному реєстрі актів цивільного стану громадян та/або виникнення сумніву щодо їх достовірності строк розгляду документів, поданих для проставлення апостиля, може бути продовжено до 20 робочих днів.

Плата за надання послуги з проставлення апостиля

Наказом МЮУ від 1812.2003 року № 161/5 встановлено плату за надання послуги з проставлення апостиля на офіційних документах, що видаються органами юстиції та судами, а також на документах, що оформляються нотаріусами України, для громадян України, іноземців та осіб без громадянства – 3 неоподатковувані мінімуми доходів громадян (51 грн) та для юридичних осіб – 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85 грн).

Відтепер, мешканцям міста Ново волинська та усім іншим громадянам, не потрібно звертатись до приватних фірм, які раніше надавали платну послугу щодо направлення документів до Міністерств для проставлення апостиля на документах, цим повноваженням наділений Нововолинський міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану.

Застосування електронного апостиля надає суттєві переваги та зручності!

Станом на 10.08.2016 нашим відділом проставлено уже 31 апостиль!

Використання електронного апостиля дасть змогу громадянам та юридичним особам безперешкодно і  безпечно обмінюватися важливими документами, не побоюючись за їх достовірність! Запрошуємо, будемо раді допомогти!




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер