<

Новий прем’єр Польщі в перший же день згадав про “геноцид на Волині” і біженців з України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:17 | 9.12.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Затверджений 8 грудня прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький в першому виступі на новій посаді серед іншого згадав і про Україну, нагадавши про прийом біженців з Донбасу та необхідність будувати стосунки з країною-сусідкою на підставі “історичної правди”.

Про це повідомляє сайт НВ.юа з посиланням на  Радіо Польща, Моравєцький у свій перший день на посаді відвідав католицький телеканал Trwam.

Напередодні приїзду президента Польщі Анджея Дуди в Україну глава Кабміну заявив про війну на Донбасі.

“Європейська Комісія ніби не помічає, що на Сході України війна, там гинуть тисячі людей”, – заявив польський прем’єр.

Питання українських біженців Моравєцький підняв у зв’язку із зауваженням на адресу європейських партнерів. За його словами, Польща, приймаючи українців Донбасу, – знімає напругу “на східному фланзі Євросоюзу”.

Крім цього, Моравєцький впевнений, що відносини з Україною необхідно будувати на “історичній правді” і нагадав, що “не можна забувати про такі події як геноцид на Волині”.

Про санкції з боку Брюсселя через невиконання квот щодо прийому біженців прем’єр Польщі зазначив: “Польща – це дуже гордий, поважний, великий народ – а завдяки нашій політиці 500+ та іншим продемографічним заходам він буде ще більшим, – і ми не дозволимо такого роду шантаж “.

Нагадаємо, 7 листопада президент Польщі Анджей Дуда прийняв відставку прем’єр-міністра Беати Шидло і призначив її наступника Матеуша Моравєцького.




один коментар
  1. всі біженці, яких европа хотіла запхати пшекам, опиняться… ну ви самі знаете де… пеця вже 20 тищ пообіцяв прийняти..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер