<

Новий порядок виплат військовим: Резніков назвав причини урізання доплат бійцям

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:04 | 7.03.2023 / Новини / , /
Перегляди
1749
/ Коментарі відсутні

Міністр оборони України Олексій Резніков назвав причини зміни порядку нарахування виплат військовослужбовцям, що серйозно критикують самі бійці.

Про це він розповів в інтерв’ю Liga.net.

“Економія – це другий фактор. Головний – це справедливість. Ми отримували сигнали саме від бійців про те, що хлопці, які перебувають реально на “нулі” і ризикують, отримують 100 тисяч гривень. А сили забезпечення, які в 20-30-40 км не ризикують так своїм життям, але теж отримують 100 тисяч гривень. Це несправедливо”, – заявив він.

За його словами, практика застосування показала, що потрібна модернізація. При цьому міністр підвів до того, що у кожного бійця є вибір:

“Ти хочеш отримати більше грошей, у тебе є мотивація – будь ласка, можеш рапорт подати. Навіть якщо ти не на “нулі” – тебе переведуть на лінію зіткнення. Ти вважаєш, що потребуєш ротації та відпочинку, але можеш виконувати менш ризиковане бойове завдання, – отримуй 30 тисяч гривень плюс грошове забезпечення. Якщо ні – просто грошове забезпечення”.

Що стосується економії, то, за словами Резнікова, на такій зміні порядку виплат держава заощадить близько 100 мільярдів гривень, які дозволять надалі “забезпечити живу тканину сектора безпеки”:

“Нам з вами ще воювати. Не забувайте, що у нас є втрати. Сім’ям загиблих ми повинні заплатити по 15 мільйонів гривень. Пораненим теж. Це серйозне навантаження на бюджет, ми повинні бути до цього готові”.

Водночас Резніков запевнив, що українським бійцям підняли базове грошове забезпечення на 30%.

Як повідомляли, з 1-го лютого в Україні розмір додаткових виплат для військовослужбовців став залежати від районів їхнього перебування. Також на розмір виплат відтоді впливає складність і специфіка бойових або спеціальних завдань, які вони виконують.

“Бойові виплати у 100 тисяч гривень на місяць будуть збережені українським бійцям, які воюють з противником на передньому краї. Те ж саме стосується сімей полонених і зниклих безвісти – виплати в розмірі 100 тисяч гривень для них також зберігаються”, – повідомляли в Міноборони.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця