<

Нововолинські шахтарі вимагають від міністра енергетики усунути від виконання обов’язків гендиректора ДП «Волиньвугілля» Валентина Кисельова

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:52 | 13.05.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ коментарі 2

Шахтарські колективи Волині звернулися до міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика та директора департаменту вугільно-промислового та торфовидобувного комплексу Анатолія Корзуна з вимогою усунути від виконання обов’язків гендиректора ДП «Волиньвугілля» Валентина Кисельова.

Про це повідомляє власкор «Вголосу».

«Ситуація у вугільній галузі Волині сьогодні вкрай критична, присутня ціла низка проблем: державної підтримки немає, прогнози щодо вирішення шахтарських проблем невтішні. У цей нелегкий час потрібно докладати максимум зусиль, аби копальні Нововолинська мали право на існування. Нинішнє керівництво ДП «Волиньвугілля» розглядає існування підприємства у форматі сьогоднішнього дня, доводить наші шахти та трудові колективи до зубожіння і злиденного існування», – зауважують шахтарі.

У зверненні йдеться про те, що Валентин Кисельов хоче закрити шахту №9 «Нововолинська», а такий крок залишить тисячі сімей без засобів для існування.

«Кисельов В. М. укотре довів свою некомпетентність та недалекоглядність. Незважаючи на заклик спеціалістів міністерства, продовжує провадити лінію із закриття шахти і на сьогодні», – наголошують гірники.

Вони зазначають, що неодноразово зверталися до попереднього міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина, однак їхню позицію відверто проігнорували.

Гірники заявляють про непрозоре розпоряджання коштами від реалізації вугілля, несплату боргів, відсутність програми розвитку вугільної промисловості та виведення підприємства з кризи.

«До цього моменту не намагається домовитися ні з держустановами, ні з підприємствами. Тобто немає контакту на всіх рівнях, системного підходу до вирішення виробничих питань та фінансових проблем. Великі сумніви викликає монтаж лави на шахті «Бужанська» та проведення підготовчих робіт. Тим паче, що за квітень нестача вугілля на аварійному складі на шахті сягнула 3 тис. тонн, що засвідчено актом», – йдеться у зверненні.

Тому волинські шахтарі просять усунути Валентина Кисельова від виконання обов’язків директора ДП «Волиньвугілля» та провести об’єктивний конкурс на посаду керівника підприємства з урахуванням думки колективів, які, своєю чергою, пропонують призначити керівником Михайла Борсука.




коментарів: 2
  1. Хай Кисельов іде та ще прихопить за собою всю дармоїдську контору ДП Волиньвугілля

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер