<

Нововолинські медики повернули чоловіка “з того світу”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:49 | 7.07.2017 / Новини, Нововолинськ /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У Нововолинську чоловіка, який був у стані клінічної смерті через інфаркт, повернули до життя медики.

Про це повідомляють у Волинському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

О 05:59 в диспетчерський пост Нововолинського відділення ЕМД надійшов виклик від 70-літнього чоловіка, який скаржився на пекучий біль за грудиною. На виклик о 06:00 виїхала лікарська бригада ЕМД. По приїзду на місце виклику, хворий скаржився на пекучий біль за грудиною з іррадіацією в ліву руку. Лікар зняв електрокардіограму і виставив діагноз гострий інфаркт міокарду, який був підтверджений лікарем-консультантантом консультативно-телеметричного посту центральної оперативної диспетчерської у Луцьку.

Бригада ЕМД надала пацієнту необхідну першу медичну допомогу, проте, під час підготовки його до транспортування в лікувальний заклад стан хворого раптово погіршився: він впав на підлогу і втратив свідомість, артеріальний тиск різко понизився до 40∕0мм рт. ст., пульс не визначався, зіниці розширилися. Лікарем констатовано клінічну смерть у пацієнта.

Було негайно розпочато реанімаційні заходи: непрямий масаж серця, штучна вентиляція легень, тричі проводилась дефібриляція. Серцево-легенева реанімація була успішною – о 6.49 у хворого відновились життєво важливі функції організму. Для подальшого лікування пацієнта в стані середньої важкості було госпіталізовано у ЦРЛ.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер