<

Нововолинська поліція планує співпрацювати з громадськістю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:12 | 19.08.2016 / Новини /
Перегляди
300
/ коментарі 2

19-го серпня в Нововолинському відділку поліції відбулася прес-конференція, начальник міської поліції Василь Лесь та заступник Пастерук Тарас спілкувалися з журналістами та місцевими активістами. Першочергово обговорювалася безпека міста Нововолинська, піднімалось питання про відновлення роботи громадської варти порядку та нововолинської самооборони.

Керівники Нововолинської поліції вирішили в найпершу чергу заборонити розповсюдження алкогольних напоїв на День Незалежності, День міста та День шахтаря, з метою забезпечення спокою та порядку. Свою пропозицію правоохоронці подали на розгляд Нововолинському виконкому, у висновку було вирішено на час святкувань заборонити розповсюдження спиртного.

Заступник начальника Нововолинської поліції Пастерук Тарас, наголосив громадянам, що у разі виявлення продажу алкогольних напоїв, з відповідними доказами та свідками повідомляти в службу поліції.

Полісмени поставили за ціль встановити безпеку в Нововолинську, відновити дії громадської варти порядку та нововолинської самооборони. Ці громадські організації є офіційно зареєстровані, але наразі не залучені до роботи. Попередньо правоохоронці зустрілися з активними мешканцями Нововолинська, предметно обговорили яким чином можна вплинути на зменшення кримінальної ситуації в місті. Для забезпечення правопорядку було вирішено, що небайдужі громадські організації повинні функціонувати, допомагати працівникам поліції.

DSC07331</a

DSC07336

Василь Лесь, звернувся до громадян з проханням про допомогу в організації першочергових патрулів самооборони та варти, наголосив на тому, щоб бажаючі контролювати порядок у Нововолинську зверталися з заявами до місцевої поліції. В подальшому планується детальніше врегулювати цю справу, створити стратегію, комплексне патрулювання.

Також начальник Нововолинської поліції звернувся до підприємців, власників торгових мереж, голів УЗББ з проханням встановити відеоспостереження на місцях свого господарства. Робота відеокамер також буде корисною для контролю та забезпечення порядку.

На даний момент у Нововолинську відеоспостереження обмежене, на всю територію міста встановлено лише 7 камер. 6 з яких працює. Але правоохоронець зазначив, що має в планах узгодити питання з міською радою на встановлення якісної техніки з широким різнобаченням на в’їзді і виїзді міста Нововолинська.

На прес-конференції з підтримкою ідеї висловився голова спілки ветеранів АТО Олександр Кондисюк, активіст зазначив, що робота громадських патрульних організацій повинна проводитись разом з правоохоронцями, також всі дії повинні виконуватися в рамках закону.

DSC07325




коментарів: 2
  1. Це вперше за нинішнього владного, авторитарного місцевого режиму, який продовжується у реальному часі вже майже 20 років! Нач. поліції В.В. Лесь організував велику прес-конференцію… Я трохи не просльзився. Особливо на тлі заборони, не те що продажу алкоголю із наметів у громадських місцях, а взагалі повної його заборони у ВСІХ (!) кафе, магазинах і гадючниках Нововолинська на три дні свят. Попереджую підприємців, особливо наближених до “тіла”: “папік” не допоможе. В місті будуть сформовані летючі загони із числа журналістів, АТОвців та інформаторів. Діятиме Національна гвардія. Хочете неприємностей? Продавайте оковиту! Тільки не плачте потім за ліцензіями і рештою. Нововолинську – справжню, а не сапожніковську Європу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа