<

Нововолинська «Авантюра» візьме участь у фестивалі українського театрального мистецтва у Кракові

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:55 | 28.03.2017 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Із 2 по 9 квітня у польському Кракові триватиме IV Міжнародний фестиваль українського  театрального мистецтва. Уперше у ньому візьме участь Нововолинський аматорський народний театр «Авантюра». Про це розповіла його режисер Олена Марків. Вона  журиться, що зібраних на поїздку грошей вистачить тільки на чотири фестивальні дні. 

Восьмий сезон виступає на сцені Нововолинського Палацу культури аматорський  народний театр «Авантюра». Не маючи належного фінансування, він живе, завдяки  ентузіазму людей, які працюють у ньому на добровільних засадах. Серед них і Марія  Душук, – повідомляє НСТУ ВРД.

Взагалі, я викладач вокалу Нововолинської дитячої  школи мистецтв. Керівник дитячого хору. Двісті чоловік хору. Для мене особисто театр – це віддушина. У  тій буденності ти  можеш емоційно відпочити, отримати якусь емоційну зарядку або підзарядку. Розкрити  в собі якісь таланти. Театр – це особлива складова мого життя, – розповіла Марія Душук.

За словами режисера театру Олени Марків, нововолинські артисти неодноразово перемагали на Всеукраїнських  фестивалях  театрального мистецтва.

Торік ми були вдруге на фестивалі «Комора-2016», в Кам’янці-Подільському. Привезли  нагороду. Приємно вражені тим, що було 12 колективів, близько десяти учасників у кожному. Нововолинськ узяв дві  нагороди з шести – «За кращу акторську  майстерність», – каже режисер театру.

Нагородою за плідну творчу діяльність стало запрошення в Краків на Міжнародний фестиваль українського театрального мистецтва.

У  квітні ми вирушаємо на IV Міжнародний фестиваль українського театру у Кракові, – розповідає Олена Марків. – Ми увійшли до числа учасників, чим  дуже пишаємося. І туди,  у Краків, веземо класику – виставу «На перші гулі». Хочемо показати український  колорит, українську хату, тини, соняшники, гарні українські костюми. Вона у нас, ця  постановка, з танцем і піснею, чудовим озвученням. В етностилі. Я думаю, вона сприйметься дуже добре.

У  фестивалі візьмуть участь більше двох десятків театральних колективів з України. А з  нагоди Міжнародного Дня театру у Нововолинському Палаці культури відбулася   прем’єра  вистави Анатолія Крима «Жіноча логіка».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа