<

Звіт Незалежної профспілки шахти “Бужанська” за 2016 рік

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:27 | 4.01.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
2
/ 1 коментар

“Незалежники” шахти “Бужанська” підбили підсумки та прозвітували за рік роботи профспілкової організації, яка на сьогоднішній день налічує 204 особи.

Мета профспілки – об’єднати усіх гірників навколо питання збереження підприємств вугільної галузі,  а також об’єднання з громадськими організаціями для захисту інтересів працюючих у регіоні та за його межами.

Досягнення за рік:

  • Було проведено 24 робочих засідання профспілкового комітету.
  • За юридичної підтримки профспілки поновлено на роботі 2 незаконно звільнених працівника. Ще 1 справа триває.
  • У поточному році  24-м членам  незалежної профспілки було надано 10 000 грн. фінансової допомоги.
  • У 2015 році за ініціативою членів профспілки було проведено фінансову перевірку діяльності ДП «Волиньвугілля», в рамках якої встановлено фінансових порушень на суму 46 млн. грн., а в 2016 році було проведено міністерський аудит, в  рамках якого виявлено нестачу більше 4000 тонн вугілля на шахті «Бужанській» та інші численні порушення.
  • За ініціативи членів профспілкової організації цього року знову збільшили суму відшкодувань працівникам в якості компенсації “на молоко”. У 2014 році вона становила – 2,3 грн, у 2015 – 3,4 грн, а у 2016 – 6,3 грн.
  • Був виданий наказ ДП «Волиньвугілля» про заборону самовивозу вугілля з шахт, оскільки саме самовивіз є однією із злочинних схем розкрадання видобутого вугілля.
  • Проведено 5 робочих зустрічей (1 з Демчишиним, 4 з Насаликом), на яких обговорено робочі питання гірників Волині. Частину завдяки конструктивній співпраці вдалося вирішити. Інші питання в процесі вирішення або піднімаються в порядку їх виникненння.
  • За цей рік на «Волиньвугіллі» було змінено 5 генеральних директорів та людей тимчасово виконуючих їхні обов’язки. Частина звільнень була ініційована незалежною профспілкою “Бужанки”, оскільки стали відомі факти їх діяльності на шкоду підприємства, що було підтверджено, зокрема, і матеріалами відповідних перевірок.

У 2017 році в планах профспілки розширити поле діяльності, адже згідно Статуту НПГУ членом організації може стати кожен працюючий громадянин, навіть підприємець.

В профспілці переконані, що за відсутності держпідтримки подальша робота вугільних підприємств можлива лише за умови збалансування їх роботи, тому потрібно ставити жорстко питання до тих керівників, в планах і діях яких відсутні потуги збалансувати наше підприємство.




один коментар
  1. Молодці, зробили під себе, 2 години в шахті і на виїзд, по черзі відмічатися кожну зміну, а зарплату пане генералу дай.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер