<

Зустріч шахтарів із Арсенієм Яценюком відбудеться о 14:00 [ОНОВЛЕНО]

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:30 | 28.01.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Із трибуни біля Кабінету Міністрів народні депутати України повідомили шахтарську громаду, про те що о 12:00 було домовлено про зустріч із прем’єр міністром Арсенієм Яценюком, яка запланована на 14:00.

На ній також будуть присутні: міністр палива та енергетики Володимир Демчишин та його заступник Юрій Зюков, лідери профспілкових шахтарських організацій, народні депутати України.

Планується створення робочої групи, яка, у короткі терміни, складе чіткий план вирішення основних питань. По-перше, це погашення заборгованості по заробітній платі, по-друге, реанімація фінансування вугільної галузі, по-третє відновлення порядку у вугільній галузі. Депутати вимагатимуть підписання прем’єр міністром між профспілками та урядом документу, де прем’єр зобов’язується особисто контролювати виконання рішень напрацьованих робочою групою.

 “О 14:00 розпочнеться стіл переговорів, де буде висловлена чітка і наполеглива позиція, і якщо вона не буде врахована, акції протести будуть продовжені і можуть перейти у русло політичних рішень, зокрема, відставки прем’єра”, – сказав народний депутат Сергій Каплін.

“Прем’єром було задекларовано, що у нас є декілька днів, щоб цією робочою групою напрацювати кінцевий документ, де буде розписано про те, як має відбуватись фінансування вугільної галузі, які змінити до бюджету будуть включені, що має бути зазначений графік погашення заборгованості, має бути введена фіксована ціна на вугілля та збереження соціального захисту для шахтарів. Після засідання уряду має бути оприлюднене рішення про створення робочої групи” , – зауважив народний депутат Олег Мусій.

Народний депутат Ігор Гузь, наголосив, що основна і найважливіша вимога, це закладення коштів у бюджет на вугільну галузь, друге – це інформування гірників, і, зокрема, нововолинських, про майбутню роботу шахт (чи буде приватизація, структуризація і т. д.). “Конструктивні кроки є, потрібно діяти далі” , – зазначив нардеп.

Громада вітала такий депутатський крок оплесками.

Представницька група уже на зустрічі Кабміні. Шахтарі надіються на позитивний результат, адже вирішується їхня доля.

О 18:00 планується зустріч керівників вугільних підприємств України із міністром Володимиром Демчишиним, на якій відбудеться обговорення та розподілення обов’язків для вирішення основних шахтарських питань, які саме зараз підіймаються на зустрічі із прем’єр міністром Арсенієм Яценюком.

Як повідомив нас директор шахти № 10″Нововолинська” Солоп Петро, 2 лютого у профільне міністерство буде відправлена програма розвитку та введення в експлуатацію шахти 10, у якій обґрунтовано економічну і стратегічну доцільність її функціонування у майбутньому. Ми очікуємо на позитивний результат, або компромісне розумне рішення, якщо ж отримаємо відмову, то це означатиме про певні політичні впливи на рішення, адже інших підстав немає”, – зауважив Петро Олексійович.

Журналісти “БУГу” стежать за ситуацією, деталі згодом.

2015-01-28_00080

2015-01-28_00081

Фото00002

Фото00003

Фото00006

Фото00011

Фото00023

Фото00028

Фото00032

Фото00038




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер