<

«Зробив страшну річ…» – за що каявся на прес-конференції Ігор Гузь?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:24 | 3.03.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

2-го березня у місті Нововолинську нардеп Ігор Гузь провів прес-конференцію для місцевих ЗМІ, під час якої не лише розповів журналістам про плани на 2017 рік, а й відверто зізнався, за що шантажував уряд та в чому розкаюється як один із найвідповідальніших депутатів Верховної Ради. Про що говорив парламентарій з «акулами» пера – читайте у нашому матеріалі.

Про кошти на округ: Переважна більшість виборців цікавиться, яку суму коштів може залучити депутат для округу. Отже, я мав розмову з Володимиром Гройсманом – є шанс, що отримаємо 25-30 мільйонів гривень на вирішення нагальних питань. Додатково маю в планах залучити 25-30 мільйонів на інші напрямки, хочу щоб мій округ отримав кошти з екологічного фонду.

Є також плани вибити в міністерства інфраструктури і “Укравтодору” гроші на так звані сільські та міжрайонні дороги, не лише на траси. Буду робити все можливе, щоб мільйонів з 20 пішло на такі дороги – це моє завдання.

За інформацією Мирки, у цьому році планується зробити ділянку дороги Устилуг- Володимир-Волинський за кошти кредиту Республіки Польща (120 мільйонів гривень). На ділянку Суходоли-Нововолинськ передбачать 105 мільйонів. На дорогу Володимир-Волинський – Луцьк з державного дорожнього фонду дадуть 524 мільйони гривень.

Про шантажування уряду: Відверто признаюся, що вдався до шантажу уряду нашої країни. Там мали плани закласти 20 мільйонів на консервацію десятої шахти, мови на продовження будівництва не було. Попередив, що якщо буде консервація, не бачу доцільності перебувати в коаліції. Більше того, сказав, що буду організовувати жорсткі протести. Мене почули і 150 мільйонів гривень виділили на цей рік для добудови копальні.

Про блокаду: Категорично підтримую блокаду на Донбасі. Якщо влада, в тому числі міністр Аваков, захоче розігнати цю блокаду силовими методами, то буду серед тих, кого будуть розганяти. Силового рішення цієї проблеми бути не може.

Про бурштин: Я стовідсотково на стороні Ігоря Палиці, який пробує вирішити це питання. Механізм вирішення вам відомий: створення комунального підприємства – раз. Друге – ніхто не вірив, що можна отримати ліцензії. Вони отримані. Якби це комунальне підприємство запрацювало, вже в цьому році ми могли б очікувати до 500 мільйонів гривень в бюджет. Що зробила центральна влада в особі Петра Порошенка – “маски-шоу” у Волинській облраді. Це силовий підхід, щоб показати, де наше місце. Я на стороні обласної ради і буду протидіяти центральній владі щодо таких її «ініціатив».

Про госпітальні округи: Станом на сьогодні буде три госпітальні округи точно – Луцьк, Нововолинськ і Ковель. В мене є недоброзичливці, які поширюють інформацію про те, що Гузь хоче забрати округ з Нововолинська у Володимир-Волинський. Це брехня. У Нововолинську буде округ і питання закрите. Я вболіваю за те, щоб додали ще кілька округів. Для мене компромісний варіант – ще три госпітальні округи (Камінь-Каширський, Любомль, Володимир-Волинський).

Про «друга» Гунчика: У мене таке враження, що він заліг в барлогу, бо з часу останньої сесії облради своєї позиції щодо госпітальних округів так і не висловив. Я публічно звертаюся до Володимира Петровича дати публічну оцінку ситуації, розповісти, скільки він хотів би округів на Волині.

Гунчик у приватній розмові з депутатом облради сказав: «Я Гузю не дам зробити 2 госпітальні в його окрузі».

Про об’єднані громади: Я кардинальний прихильник створення ОТГ. Дуже хочу, щоб мій округ був першим на Волині, який формуватиметься виключно із громад, сприяю цьому. В Любомлі вже всі документи зібрані для об’єднання Рівненської ОТГ. Буде також створена Любомльска громада, лишається два великі села Головно і Згорани, які не можуть знайти спільної мови. Я туди їздитиму скільки треба і налагоджуватиму цю роботу.

В Іваничівському районі села Павлівка і Поромів обрали голів, зараз чекаємо виборів у Іваничівській громаді. Тепер з’являється шанс в Нововолинська приєднувати сільради до міста – все в руках ради і депутатів.

У Володимирі-Волинському дуже прикра ситуація – обласна ОДА вже 5-й місяць гальмує створення Зарічанської ОТГ. Якщо громада не буде погоджена, Гунчик і Кошарук, чекайте мене в гості.

Про «гріхи» депутата: Зробив страшну річ – вперше за два з половиною роки пропустив засідання Верховної Ради. Прикро про це говорити, у мене зараз відвідуваність не 100 відсотків, а 98. Грішник, каюся. Чому це зробив? Тому що з Державного департаменту США отримав запрошення відвідати Штати з десятиденною поїздкою. Мені було боляче приймати таке рішення, але я зробив його на користь США.

Про поїздку в Америку: Це було 10 днів дуже серйозних зустрічей у Сан-Франциско та Вашингтоні. Зустрічалися з діючим економічним радником Трампа, конгресменами, сенаторами, екс-мером Сан-Франциско, представниками міністерства оборони, мерії тощо. Вчилися, переймали досвід, але й піднімали питання України, цікавились ставленням адміністрації Трампа до нашої держави.

Про «Кроноспан»: Підприємство продовжує труїти жителів Нововолинська і навколишніх сіл. Люди страждають і мають великі проблеми зі здоров’ям. Проте ні в якому разі ми не маємо права ставити питання про його закриття, бо це робочі місця і сплата податків в міську казну. Потрібні певні механізми – якісні фільтри, після встановлення яких можливість труїти людей зникне.

Про відновлення зони пріоритетного розвитку: На наступному засіданні парламенту реєструю постанову і йду в атаку щодо відновлення зони пріоритетного розвитку у Нововолинську. Переходимо від слів до діла. Будемо збирати підписи жителів міста.

Про «Амілу»: Як було з Микитюком? Дали 6 мільйонів, він виграв тендер, почали робити погано – всі б’ють в дзвони і так до кінця виконання робіт. Ми не спеціалісти, але виходимо, дивимося що то за «халтура» і припиняємо роботу, вимагаючи реакції влади. Вчора їздив по цій дорозі, там вже трясе. Ще тільки березень. І виходить, що винен Гузь і Саганюк, бо дорога погана.

Про санаторій «Шахтар»: Є Бадзюнь, Сапожніков і Сапожник. Треба зважити ситуацію і фінансові сили. Збирайте людей, збирайте пресу і кажіть, які маєте пропозиції використання санаторію. Необхідне громадське обговорення цього питання.

 Про зброю: У мене є легальна зброя, я її оформив, як ще був депутатом облради, заступником голови, після Майдану. Не дуже серйозна, не смертельна як би… коли її вибирав, мені відразу сказали: «Ти такий буйний, візьми цю». Ще ні разу її не використовував.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер