<

Зниження акцизу на авто, зарплата суддів та МВФ: Ігор Гузь на Новововолинському механічному ливарному заводі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:03 | 1.07.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
9
/ 1 коментар

29-го червня під час робочого візиту у Нововолинськ народний депутат України Ігор Гузь зустрівся із працівниками механічного ливарного заводу, які мали змогу задати ряд питань нардепу.

За словами Ігоря Гузя, метою зустрічі є живе спілкування, де кожен мешканець може висловити суб’єктивну думку. Таким чином, вирішити питання на місцевому рівні буде набагато легше.

Народний депутат розпочав звітування із хвилюючого питання для власників іноземних автомобілів.

Нагадуємо, Ігор Гузь є співавтором законопроекту щодо збільшення терміну перебування автотранспорту з іноземною реєстрацією на території України на строк  до 30 діб. Автором законопроекту є колега народного депутата – Володимир Парасюк.

IMG_7037

Народний депутат зазначив:

“Даний законопроект потрібен для Нововолинська. Він допоможе уникнути ситуації з чергами на митниці, а також подолає корупційні схеми. На жаль, продовжити термін на рік -це нереально, адже Верховна Рада не дасть такої згоди. Це може призвести до значного збільшення іноземних автомобілів в Україні та занепаду розвитку вітчизняної продукції”.

Також Ігор Гузь розповів про законопроект, підписаний Порошенком, щодо зниження акцизу на автомобілі. Зазначив, що вартість розмитнення авто, об’єм двигуна якого становить 1,5 літрів, зменшили в 29 разів; 2-2,5 літра – в 19 разів. В автівці, об’єм двигуна якої понад три літра, зменшили в два рази. Фактично, вартість іноземного автомобіля знизиться від тридцяти до тридцяти п’яти відсотків. Даний закон буде введений в дію з 1-го січня 2017 року”.

IMG_7128

Присутні висловили обурення щодо суттєвого підняття заробітних плат суддям, адже працівники механічного ливарного заводу отримують в рази менше, на що Ігор Гузь дав коментар:

“Наведу приклад із працівниками поліції. Коли “даішник” отримував 1800 гривень на місяць, кожного дня брав хабарі по 100 гривень. Сьогодні патрулюючі поліцейські отримують заробітну плату у розмірі 8000 гривень. Хабарництво фактично викорінили, тому що немає сенсу брати хабарі, адже можна втратити роботу.

Щодо суддів, то їхня заробітна плата становила 3000 гривень, відповідно, кожне їхнє рішення – корупційне. Щоденно вони розглядають справи на мільйон доларів. Збільшення заробітних плат потрібно для того, аби уникнути корупційних схем. Закон діє тоді, коли суд справедливий”.

Також народний депутат поспілкувався із працівниками заводу про те, яке відношення має сплата комунальних послуг до іноземних інвестицій. Зазначив, що два роки наша країна живе за рахунок вкладів західних країн. Тобто Міжнародний валютний фонд, США, Європейський Союз інвестують мільярди тому, що економіка в Україні не працює.

IMG_7074

Ігор Гузь стверджує:

“Сьогодні не вистачає коштів, аби сплачувати заробітну плату вчителям, лікарям. Впродовж півтора рокіу Міжнародний валютний фонд не вносить інвестицій у розвиток країни. Вони готові давати позики, але потрібно виконувати зобов’язання. У всьому світі людина, яка використала куб газу, сплачує повну вартість. Ми ж вносимо тільки 65%, інше – держава”.

IMG_7108

Народний депутат зазначив, що для вирішення даної проблеми є два підходи: підвищити тарифи на газ і отримати позику від іноземних інвесторів, або ж не вносити зміни щодо 100-відсоткової  вартості кубічного газу та залишити пенсіонерів, лікарів та вчителів без виплат впродовж декількох місяців.

IMG_7033
IMG_7034
IMG_7035
IMG_7044
IMG_7116




один коментар
  1. не все так було лагідно сказано як написано!! по словах Гузя – суддям потрібно підвищити зарплати щоб не брали хабарів, а ви подумали що це приклад? тобто мені на роботі потрібно красти в великих об*ємах щоб мені підвищили зарплату?? це смішно, і получається – чим в більших об*ємах я краду, тим більшу мені зарплату повинні давати!! це смішно і соромно з такими законами!! на мою думку – взяв хабар суддя або депутат – розстріляти, або вішати потрібно, бо я наприклад коли вкрав би щось на роботі, то мене звільнили б і змусили відшкодувати збитки, а там повне беззаконня!! а про депутатську недоторканість чому замовкли шановні депутати!!!!!!! вас всіх в один ряд до стіни ставити потрібно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер