<

І знову ремонт у Нововолинському будинку спорту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:57 | 13.01.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
37
/ Коментарі відсутні

По своїй роботі довелося побувати в багатьох містах України і Нововолинськ (в порівнянні з схожими невеличкими містечками) якісно відрізявся від інших. Нововолинськ завжди радував око своєю чистотою, охайними вуличками (лише в центрі) і якою-неякою інфраструктурою, що залишилась в спадок від Радянських часів і будувалася з перспективою, що місто буде рости та розвиватися. З розпадом Союзу ріст міста припинився, але інфраструктура залишилась.

Хочу поділитися своїми враженнями від недавньої екскурсії до Нововолинського будинку спорту, пише на своїй сторінці у Livejournal блогер з ніком home_citizen

Таких споруд в містах з населенням 50 тис. чоловік ніхто не будував. Засновники міста вважали, що населення в Нововолинську буде набагато більше, тому побудували спортивний комплекс, де можна з користю для здоров”я провести час.

Так, як будинку більше 50-ти років його потрібно підтримувати в належному стані і час-від-часу ремонтувати. Перше, що приходить в голову чиновникам, коли вони чують слово “ремонт” – це пластикові вікна. Не важливо якої вони якості, доцільність їхнього встановлення, головне щоб вікна були. З вулиці в пересічного пішохода виникає ілюзія, що з будинком спорту все класно і про нього дбають. Після встановлення вікон, чиновники вирішили зекономити кошти на опаленні (хоча в місті, де було 4 шахти це дивно) і через відсутність вентиляції та оплення всередині все покрилось грибком, а температура взимку становить іноді +1 за Цельсієм.

Проблему було вирішено перекриттям даху будинку спорту, встановленням “вентиляції” (на фото) та покраскою (побілкою) усього спортзалу.

707_900

По факту кошти на такий “апгрейд” були викинуті на вітер. Калькуляції я не бачив, але говорили про 450-600 тис. грн. (по курсу 8 грн./usd). Проблему опалення і грибка це не вирішило.

По стінах стікає конденсат при плюсовій температурі на вулиці і стіни вкриваються інієм при морозі. Склопакети вкрились також шаром грибка. Стеля вся мокра і всюди грибок (максимум чотри роки тому це все фарбувалось).

934_900
1101_900
1694_900
1810_900
2840_900
3255_900
3579_900

Хочу додати, що при таких умовах підлога в залі почала інтенсивно гнити. Через дві-три таких зими з неї нічого не залишиться. Будинок спорту перетворився може перетворитися на занедбану халупу. Парадокс лише в тому, що щороку в нього вкладається значна сума коштів, а раз в 3-4 роки роблять ремонт по 500 тис. грн..




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер