<

[Оновлено] Знайшли пляшку, на якій є сліди крові вбитої Катерини Литкіної. Розслідування триває

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:00 | 16.12.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
20
/ 1 коментар

Клопотання прокурора про продовження терміну перебування Статочнюка під вартою до шести місяців Луцький міськрайонний суд Волинської області задовольнив частково. Підозрюваний у вбивстві Катерини Литкіної залишиться під вартою ще на 30 днів.

Таке рішення прийняв суддя Андрій Сівчук на засіданні 16-го грудня.

Під час судового засідання прокурор повідомив про наступний доказ, який виявили правоохоронці – пляшку, на якій є сліди крові.

Кров за висновками судово-медичної експертизи належить вбитій Катерині Литкіній. Річ знайшли неподалік місця, де лежало тіло дівчини. Правоохоронці стверджують, що предмет не слугував знаряддям вбивства. Відтак, кров на пляшку потрапила під час скоєння злочину. Тіло Катерини перенесли далі.

16-го грудня у Луцькому міськрайонному суді Волинської області слухалася справа про звільнення підозрюваного у вбивстві Статочнюка з-під варти. Законний представник підозрюваного Вікторія Гуліда вважає, що позбавлена права захищати свою дитину. Рішення суду про право на побачення з неповнолітнім підозрюваним прийняте, але, з її слів, не виконується.

“Прошу відпустити дитину під домашній арешт. Маючи нормальне спілкування, я б змогла надати ефективний захист”, – звернулася до суду законний представник підозрюваного.

Те ж саме прохання висловив у залі суду і сам Назар Статочнюк.

“Побачення дають, але мама з сином бачаться через віконечко – це унеможливлює конфіденційність розмови. Як можна здійснювати захист, коли тебе всі чують?”, – апелював до суду захисник підозрюваного Віктор Шостак.

Наведені додаткові докази не переконують адвокатів Статочнюка. Вони рахують, що підстав для тримання його під вартою немає. Підозру Назару Статочнюку сторона захисту вважає необгрунтованою.

Нагадаємо, що брату Статочнюка Максиму Терлецькому, який перебуває у Словенії, сповістили, що має бути присутнім на судових засіданнях у якості свідка. Тепер же його персону розглядають як іншого підозрюваного.

“Протоколи слідчих дій не підтверджують наявність підозри. Повістка Терлецькому вже вручена, але вважаю, що прокуратура вводить всіх в оману, оскільки оголошена підозра у вбивстві за попередньою змовою, а це унеможливлює допит Терлецького в якості свідка. Тобто гарантії, про які говорила прокуратура у випадку його приїзду, знівельовані. А це значить, що міжнародна правова допомога, на яку вони посилаються, не виконана.

Щодо відновлення переписки Катерини з Максимом: ми користуємося піратським російським інтернетом, крадемо у них і просимо надати нам допомогу. Статочнюк неповнолітній, як він може переховуватися? Щоб переховуватися, треба мати кошти. І не від Статочнюка залежить можлива втеча, а від нашої прикордонної служби і від дій слідчих органів. Скільки можна просити вилучити проїзний? Постійно говорять, от у нього є такий документ. Так він може виїхати і без документу, в ЛНР, ДНР, Крим – хто його там знайде? І який сенс в цьому клопотанні?”, – звернувся до судді Віктор Шостак.

А інший правозахисник Сергій Полячук навів приклад з судової практики, коли засудили невинну людину, а потім знайшли справжнього вбивцю.

“Забезпечте нам право на захист і ми вам все спробуємо пояснити”, – сказав Полячук.

Натомість захисники потерпілої сторони вважають, що адвокати Статочнюка намагаються маніпулювати думкою громадськості, адже останнім добре відомо, що це було вбивство в умовах неочевидності. Про миттєве знаходження знаряддя вбивства не може бути й мови. Вони також звернули увагу суду на те, що жодного сприяння слідству зі сторони підозрюваного не було.

У підсумку суддя Андрій Сівчук зачитав ухвалу: підозрюваний у вбивстві Катерини Литкіної залишиться під вартою ще на 30 днів.




один коментар
  1. ““Побачення дають, але мама з сином бачаться через віконечко – це унеможливлює конфіденційність розмови. Як можна здійснювати захист, коли тебе всі чують?”, – апелював до суду захисник підозрюваного Віктор Шостак.”
    Якщо “дитина” не винна, то що приховувати? Нехай чують! Але виходить, що все ж є що замовчувати, чого не повинні чути інші.
    Батьки обвинувачуваних, зрозуміло, що це ваші діти, але якщо вони дійсно не винні, чому не хочете пройти перевірку на поліграфі? Що ви приховуєте? Як живуть люди з таким важким гріхом? На що ви сподіваєтесь? Невже це могла зробити адекватна людина? А можливо їх хтось якісно проконсультував, як потрібно прикрити і знищити докази? На мою думку у цій справі окрім обвинувачених, ще дуже багато співвиконавців…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок