<

У Нововолинську судили двох чоловіків за незаконну купівлю та зберігання боєприпасів: мешканців застерігають про кримінал

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:37 | 31.03.2022 / Нововолинськ / , /
Перегляди
2397
/ Коментарі відсутні

Як стало відомо із ухвали суду від 29-го березня 2022-го року чоловік знайшовши боєприпаси, добровільно здав їх працівникам полії, чим звільнив себе від покарання. Проте згідно вироку для ще одного обвинуваченого від 24-го березня 2022-го року, мешканця Нововолинська покарали на 3 роки позбавлення волі за незаконне зберігання патронів.

Відповідно до ч. 3 ст. 263 КК України звільняється від відповідальності особа, яка вчинила злочин, передбачений частинами першою або другою цієї ж статті, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові пристрої та речовини.

31-го січня 2022-го року житель села Будятичі перебуваючи у лісі знайшов та забрав додому предмети, зовні схожі на патрони у кількості 50 штук. 3-го лютого в ході проведення огляду місця події, працівники поліції було вилучено боєприпаси.

В підготовчому судовому засіданні було вказано, що обвинувачений добровільно здав поліцейським знайдених 50 патронів, тому прокурор не заперечив щодо наданого клопотання про звільнення чоловіка від відповідальності. Крім того додав, що є наявна підстава звільнити чоловіка від кримінальної відповідальності за ч. 1 ст. 263 КК України.

Інший ж обвинувачений – уродженець міста Нововолинськ, у 2017-му році придбав у особи 21 патрон. У 2020-му році в ході проведення огляду підсобного приміщення, працівниками поліції було виявлено та вилучено боєприпаси, які зберігав обвинувачений.

Суд визнав винним чоловіка за ч. 1 ст. 263 КК України за носіння, зберігання та придбанні боєприпасів без передбаченого законом дозволу та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки.

Прокурор Нововолинського відділу Володимир-Волинської окружної прокуратури Любов Веремчук розповіла мешканцям громади про кримінальну відповідальність у разі зберігання зброї та боєприпасів з порушенням закону.

Як зазначила прокурор інтернет-виданню «БУГ», рішення суду щодо подібних випадків досить актуальне, адже стосується звільнення від кримінальної відповідальності осіб, які зберігають зброю, порушуючи закон передбачений статтею 263 КК України.

“Якщо ж громадяни знаходять зброю та боєприпаси, потрібно звернутись до поліції на підставі звільнити їх від кримінальної відповідальності, оскільки було добровільно здано знахідку”, – додала Любов Веремчук.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер