<

Змінилася методика нарахування плати за тепло: теплокомуненерго Нововолинська надало роз’яснення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:06 | 24.11.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
4414
/ коментарів 15

З 1-го жовтня в Україні суттєво змінилися умови нарахування послуги з постачання теплової енергії. Тепер мешканці Нововолинська платитимуть по новій методиці.

Про це повідомили у Нововолинському теплокомуненерго.

Зазначають, що у зв’язку з набранням чинності від 01.05.2021 р. Закону України 1060-ІХ “Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг”, введенням в дію в повному обсязі з 1-го травня 2019 року нового Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 09.11. 2017 року N 2189-VIII (зі змінами), та враховуючи вимоги Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» від 09.06. 2018 р. № 2119-VIII(зі змінами) виникла необхідність переходу на нову систему взаємовідносин, що виникатимуть у процесі надання та споживання комунальних послуг.

Зокрема, змінюється порядок розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг. Порядок такого розподілу визначено:

  • статтею 10 Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання»;
  • Методикою розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг, що затверджена наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 28.12.2018 № 315.

Відповідно до Методики загальний обсяг спожитої теплової енергії, визначений за допомогою вузла комерційного обліку теплової енергії, складається з наступних основних складових:

  • обсягу теплової енергії на опалення приміщення Споживача;
  • обсягу теплової енергії на опалення місць загального користування (МЗК) та допоміжних приміщень будинку;
  • обсягу теплової енергії на забезпечення функціонування внутрішньобудинкових систем опалення;
  • обсягу теплової енергії, який надходить від ділянки транзитного трубопроводу.           

На підприємстві звертають увагу споживачів, що комерційний прилад обліку теплової енергії обліковує ВСЮ теплову енергію, витрачену у будівлі, а не лише на опалення квартир.

Тому справедливо, що власник кожного приміщення оплачує свою частку. Дві складові оплачують ВСІ співвласники будівлі – це обсяг теплової енергії, витрачений на опалення МЗК та функціонування внутрішньобудинкової системи. Далі неопалювані квартири або квартири з індивідуальним опаленням оплачують за втрачену теплову енергію в транзитних трубопроводах в їх квартирах, якщо стояки неізольовані. Залишок теплової енергії розподіляється на квартири з централізованим теплопостачанням.

Більш детальну інформацію по будинку в якому проживаєте, можна отримати на сайті КП ”Нововолинськтеплокомуненерго”.

Інформація на сайті теплокомуненерго буде поновлюватись щомісячно до 15 числа.

Повне роз’яснення щодо нарахувань відповідно до Закону України “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання” можна переглянути за посиланням.




коментарів: 15
  1. Як на це дійство дивиться секретар Шаповал Олена та мера ? А ще ж треба включити в тарифи шлях від котельні до будинків, та плюс ще котельню обігріваєтья.

  2. Ну, і… Розшифруйте написане НТКЕ: Що зміниться? Я так зрозумів, що теплова енергія подешевшає.

    • Як може подешевшати? Як Шаповал з мером забила в тарифи будівництво нової міні котельні 6 м-ну, так як в бюджеті повний 0.

      • Для чого мені і Вам та котельня? Як ми взагалі живемо в місті, і яку будує пан КОПТЮК.

  3. На чотири залишившихся котельні така запакована контора всілякими “спеціалістами”. Може їх потрібно скоротити? Мотикою, ти щось рішай!

  4. То скільки нулів по новітній системі буде добавлятись?
    Чи ніяких нулів, просто кома на пару позицій вправо зміститься?
    Сволочі!

  5. За що платити ? Холодні батанеї , це жах . Дитина спить у кофтині !! Що буде далі …?

  6. Доброго дня. Дана стаття носить суто інформаційний характер, оскільки змінилось законодавство та підходи до розподілу послуг спожитих у будівлі. На вартість теплової енергії це ніяк не впливає. Впливає на нарахування по квартирах, оскільки Законом передбачений розподіл витрат і на мешканців з індивідуальним опаленням. Будівництво котельні в майбутньому дозволить стримувати тариф при зростанні вартості енергоносіїв, оскільки енергоносії в структкрі тарифу складають близько 80%.

    • Тепловику: як “стримати нарахування по квартирах”?, коли на новій котельні додасться повний комплект: мастер котельні, 4 оператора, 4 електрика, 2 лаборанти, прибиральниця, зварник, лінійними, КВіп, розхід по – електриці, воді, газу. А за це платить споживач!

      • Дана котельня буде працювати без постійного обслуговуючого персоналу. Нових людей як Ви пишете – не додасться. Тому на споживача нічого не ляже. Не фантазуйте.

    • Ти хоч сам зрозумів, що написав? Котельня ще не працює, а вже за неї треба заплатити, чи буде економія це ні хто ще не знає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа