<

“Злочинна Панда”: у соцмережі нововолинці обговорюють діяльність вуличного волонтера

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:58 | 14.01.2018 / Нововолинськ / , /
Перегляди
14
/ коментарі 2

Жителі Нововолинська у мережі жваво обговорюють роботу волонтера, який зі скринькою збирає гроші на лікування дитини.

У Нововолинську часто можна побачити волонтерів від різних фондів, які ходять зі скриньками і збирають пожертви на допомогу хворим дітям. Проте яка частина із зібраних коштів справді йде на благодійність – ніхто не знає.

Нещодавно у місті з’явився волонтер, який привернув до себе увагу громадськості ще й через свій образ – він працює у костюмі панди. Суть його роботи полягає в тому, щоб ходити зі скриньками вулицями Нововолинська і збирати пожертви.

Однак якщо відбувається соціальна акція зі збору коштів, то вона обов’язково має мати якесь юридичне підґрунтя – відповідний наказ чи звернення. Саме цим питанням цікавилися жителі Нововолинська у представників “Варти порядку”.

“Вони з‘явилися після відкриття АТБ. Через тиждень я разом зі своїм помічником викликав наряд поліції і перевірив документи – були в порядку, правда, зареєстровані у Дніпропетровську. Повноважень на перевірку фірми я не маю. І ще скажу – коли ми перевіряли документи, то дві бабці кричали, чого ми до нього причепилися”, – написав у мережі керівник громадського формування Віктор Марчак.

Він також повідомив, що поліція без заяви про те, що волонтер вимагав гроші, нічого зробити не може. Тим часом мешканці міста у групі Нововолинськ інфо діляться думками з приводу діяльності волонтера Панди:

Serhij StoliarЦе нічого, окрім простого збирання грошей, після таких ”ПАНД” збираєш хлопцям на якусь потребу, а всі шарахаються і думають що дуриш їх.

Тетяна Палаєвська: Ця пандочка і в нас у Володимирі “тусувалась”….Поцікавилась, що за благородна мета у цієї забавної звєрушкі і тільки побачила, як вона п”ятами накивала)))) Якби правоохоронці трохи цікавились цими “казковими” створіннями, то їх би стільки не плодилось.

Pavlovskaja Tatjana: Я цього Пандочку на роботу відправила, так таке в свою адресу почула…

Аліна Макарчук: Він так просить…схоже на вимагання.

Виктория Дубинець: недовіра до таких пандочок😕

“БУГ” радить не кидати грошей у вуличні скриньки, бо дослідити їх цільове використання неможливо і працювати тільки з тими фондами, які звітують за використані кошти.




коментарів: 2
  1. Під атб стоїть нікому діла нема! Вінже не аніматор? А волонтер можливо 50/50 А як провіряти аферисти чи ні я особисто завжди прошу номер мами чи тата дитини тоді набираю при волонтерів і розпитую про ситуацію тоді кидаю гроші в скриньку. Раджу всім читачам так само робити.

  2. раджу так не робити. Питаєте про звіт зданих коштів за вчора. Потім копію дозволу адміністрації на збір коштів в даному місті і тільки з мокрою печаткою. Якщо цього не має викликаєте поліцію. Крутили його в Луцьку був присутній при цьому і в нього були документи з дозволом на рівне. Поліція забрала але як бачу не подіяло. Це шахраї….

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа