<

Зі служби – в лікарню: у Нововолинську біля монастиря на людей напала зграя собак

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:25 | 18.03.2018 / Нововолинськ /
Перегляди
89
/ коментарі 3

18-го березня біля Низкиницького монастиря у Нововолинську зграя бродячих собак покусала людей. За наявною інформацію – до НЦМЛ зверталися дві жінки та 15-річна дівчинка для надання медичної допомоги.

Одна із постраждалих розповідає, що по закінченню служби вийшла разом із 5-ти річною дитиною з церкви. Відразу біля входу на сина накинулися собаки. Їх було близько десяти.

“Пес напав і схопив дитину за штани, я його швидко забрала, а тим часом інший – вкусив мене за ногу. Їх було багато, я точно і не помітила яка це була, можливо велика рудого кольору. Відразу звернулася до лікарні, з великим укусом та подряпинами. Мені надали допомогу – обробили рану, зробили перев’язку”, – розповідає Алла.

Медики сказали, що потрібно робити щеплення від сказу: 5 уколів протягом 2-х тижнів. Алла погодилася, так як переймається за стан здоров’я собак.

Розповідає також, що коли прийшла на пункт прийому, там сиділа ще одна жінка. На неї також напала зграя біля монастиря.

“Жінка йшла на службу. Поряд проїжджав автомобіль, за яким кинулися собаки. А потім її вкусили за ногу”, – говорить про подібний сьогоднішній інцидент.

Журналісти зв’язалися і з цією жінкою, вона розповіла, що ходить до церкви щонеділі. Майже завжди там бігають собаки. Накинулися впреше – і всі відразу.

“Було їх шестеро, на жодній не було кліпси. Йшла на службу близько 9:00 по дорозі, якраз повз їхала машина, собаки почали гавкати. Людей поряд не було, я сама. Пси всі разом накинулися – хто за руку, хто на спину, інші – гризли за ногу. Був шок – я просто стала, завмерла (читала десь, що так треба) і почала кричати. Вони порозбігалися”, – розповідає Катя.

Собаки повністю пошматували колготи та лишили укуси. Жінка не пішла на службу – звернулася до лікарні, де надали медичну допомогу та дали щеплення.

Стало відомо, що біля того ж монастиря серед потерпілих від нападу собак – і 15-річна дівчинка. Вона йшла сама, звичною дорогою додому, живе в селі Тишковичі.

“Побачила зграю собак, підійшла до забору монастиря. Одна кинулася – вкусила один раз, а потім ще раз. Була білого забарвлення. Дитина почала втікати, зателефонувала мені, ми забрали доньку і повезли в лікарню. Зайшли на санпропускник, розповіли, що з укусом собаки, а нам відразу запитання – біля монастиря, ви вже треті”, – розповідає мама дівчинки Людмила.

Укуси незначні – слід лишився, але рани не має. Дівчинці обробили рану, зробили щеплення.

До монастиря щосуботи ходять діти самі, в недільну школу. Батьки переймаються безпекою, адже періодично там гуляють пси зграями. Зазвичай вони “гавкають” на автомобілі, але жертвами нападів стають і просто перехожі.

Подібний випадок стався і в центрі міста. Користувач фейсбук Наталія писала на своїй сторінці, що прогулюючись “стометрівкою”, її 2-річного сина собака схопила зубами за куртку, а її – за гумові чоботи.

https://www.facebook.com/Natalilazaryshchak/posts/1580110802038827?pnref=story

У спільноті фейсбук “Нововолинськ інфо” користувачі також пишуть про напади зграй собак. Повідомляють також, що стали свідком, як собаки загризли кота.

І в нас таке було на днях ! Також кота загризли !Сусідка кричала ,ми відганяли але вони взагалі на нас не звертали увагу!”, – пише Тетяна.

“13-го березня на 15-му мікрорайоні мою 8-річну доньку теж вкусила собака. Їх була зграя 8 псів. Добре що не прокустила, але через хвилину після укусу проявився величезний синяк”, – пише Альона.

Люди переймаються тим, що по місту тварини бігають зграями.

Своє бачення як вирішувати питання із безхатніми собаками в Нововолинську обговорювала ініціативна група.

Міська влада, в свою чергу, регулює ситуацію наступним чином – складений договір із КП “Ласка”, яке знаходиться в Луцьку. Приїжджають вони десь раз на місяць, виловлюють собак, стерилізують, одягають кліпси і повертають назад в місто.

Зауважимо, що безпритульні тварини – це проблема для багатьох міст України. Для того, щоб взяти під контроль цю ситуацію, потрібно спільно із представниками небайдужих людей та влади шукати певний вихід.




коментарів: 3
  1. Може ви не знаєте, то відкрию вам таємницю: собаки спарюються і плодяться

  2. Захисникам собак не зрозуміти ніколи коли твою дитину налякали чи покусали собаки.В них завжди винні люди а не собаки.

Коментування вимкнено, але є можливість надіслати нам повідомлення на пошту - bugorgua@gmail.com

19 Березня, Вівторок