<

Жительці Нововолинська “комуналку” нараховують на одну житлову площу, субсидію – на іншу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:33 | 11.05.2016 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
10
/ Коментарі відсутні

Галина Юркова, що проживає у Нововолинську по вулиці Сонячній, отримує платіжки за комунальні послуги, у яких зазначена житлова площа на 15,5 кв. метрів більша, ніж в документах про призначення субсидії.

Жінка довго не могла оформити субсидію, бо опалювальна площа по документах більша за її житло. Приходили платіжки на 74,1 квадратних метри, хоч проживає на 44, 2-х. Вона неодноразово зверталася до ЖЕКу переміряти їй житлову площу.

IMG_0074

У ЖКП №1 повідомили, що заміри робить БТІ, а одна з кімнат бараку жителькою зайнята самовільно, тому їй нарахували більшу оплату на житло.

Однак, якщо ЖЕК є балансоутримувачем, факт самовільного зайняття повинен бути зафіксований рішенням суду або комісією. Оплата здійснюється на підставі договору і тільки у тому випадку, якщо є рішення суду про самовільне зайняття, ЖЕК може ставити питання, щоб кімната, яка зайнята незаконно, була звільнена, але нараховувати оплати за неї не може.

У березні Юрковій прийшла сума на нову квадратуру. Хто і коли перемірював площу кімнат, каже жінка, невідомо. Сусіди говорять, що не бачили представників БТІ у будинку.

IMG_0078

Галина Юркова все ж оформила субсидію, але на ту площу, яка зазначена в ордері на квартиру – 44,2 кв. м.

IMG_0067

Виходить, субсидія оформлена на 44,2 кв. м., а платити за комунальні потрібно за 59,7 кв. м.

У бараку 13 по вулиці Сонячній в Нововолинську живуть соціально незахищені сім’ї, які вже не перший рік “воюють”за покращення умов проживання в будинку. Люди впевнені, що платять за комунальні послуги по “накручених” сумах.

IMG_0058
IMG_0066




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа