<

Жителі села Морозовичі занепокоєні відходами з «Птахокомплексу «Губин», які безперешкодно проникають в ґрунт

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:52 | 9.02.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
2
/ коментарі 3

Депутат облради Борис Бабійчук звернувся до Управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА.

“До мене, як до депутата Волинської обласної ради, звернулися стурбовані мешканці міста з приводу незаконного викиду відходів виробництва підприємством ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» – написав депутат на своїй сторінці.

Так, 23 грудня 2016 депутатом Нововолинської міської ради був озвучений депутатський запит з приводу скидання відходів даним підприємством до очисної системи КП “Нововолинськводоканал”. Була одержана відповідь від начальника КП “Нововолинськводоканал”:

«керівництво ТзОВ “Птахокомплекс Губин” отримало категоричну заборону вивозити кров на мулові майданчики міських очисних споруд».

8.02.2017р мені стало відомо, що на територіє даного підприємства було вирито дві великих ями, в які щодня підприємство скидає відходи виробництва. За словами очевидців – це чотири асінізаторні машини в день. Ями не мають захисної оболонки, відходи безперешкодно проникають в ґрунт , а відповідно і в ґрунтові води. Якщо терміново не вжити природоохоронних та адміністративних заходів, – це може привести до надзвичайної епізоотичної ситуації, забруднення підземних вод органічними речовинами та біологічними забрудниками, виникненням епідемій. Фото з території підприємства додаю.

Локальні очисні споруди, які були умовою будівництва ТзОВ “Птахокомплекс Губин”, підприємством так і не запущено.
Також на території підприємства в холодильних установках використовується 20т. аміаку. Дренажний резервуар, який повинен вмістити весь аміак у випадку НС зараз є частково заповнений, що є не припустимо. Таке ігнорування техніки безпеки на виробництві несе небезпеку життю працівникам та мешканцям міста.

Відповідно до Закону України “Про статус депутатів місцевих рад”, Закону України «Про доступ до публічної інформації», враховуючи суспільну важливість швидкого врегулювання виявлених порушень

ВИМАГАЮ:

1. Надати мені копію дозвільних документів, а саме в тій частині де описані всі відходи виробництва, шкідливі викиди, небезпечні речовини і методи їх зберігання та утилізації.
2. Ініціювати перевірку підприємства з приводу виявлених порушень та включити мене в склад комісії, яка буде здійснювати перевірку.
3. Провести заміри забруднення ґрунтових вод біологічними та хімічними речовинами поблизу підприємства.
4. У разі виявлення грубих порушень притягнути керівництво даного підприємства до кримінальної відповідальності.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер