<

Жителі Нововолинська обурені будівництвом нової автомобільної заправки: дискусії на громадських слуханнях

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:44 | 20.09.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
4
/ коментарів 5

Тема майбутнього будівництва автомобільної заправки стала найбільш гострою на громадських слуханнях, які пройшли у Нововолинську 20-го вересня.

В приміщенні Нововолинської міської ради обговорили питання будівництва стаціонарного автомобільного заправного пункту, магазину промислових товарів на вулиці Сокальській, будівництва  та обслуговування універсального магазину на вулиці Мічуріна та будівництво складських будівель і споруд на вулиці Лісній.

На слуханнях були присутні заступник міського голови Олександр Громик, начальник відділу містобудування та архітектури Михайло Вісьтак, архітектор Віктор Семенюк, депутат міської ради Олег Приступчук, представники МНС  та громадяни, зацікавлені в обговоренні даного питання.

В процесі обговорення місцеві жителі висловили свої зауваження. Найбільшої уваги привернули питання щодо будівництва газової автомобільної заправки та будівельного магазину на вулиці Сокальській. Жителі виступили проти спорудження заправки, аргументуючи це тим, що біля їхніх будинків вже є дві. Так званий представник від громадян висловив думку про те, що дана місцевість й так піддається впливу викиду шкідливих речовин, адже неподалік знаходиться підприємство “Пан курчак”.

Нововолинці розповіли, що на території, де планують збудувати новий магазин, раніше знаходились їхні городи.

“На тому пустирі харчувалися 225 людей, які мали там ділянки”, – говорять жителі.

Олександр Громик пояснив, що будівництво нових об’єктів забезпечить створення робочих місць, надходження коштів у місцевий бюджет та приведення цієї території в належний стан.

“Мешканцями повинні вітатися такі речі”, – зауважив заступник міського голови.

В процесі обговорення представник фірми “Екстрабуд”, яка викупила місце для будівництва нового магазину, висловив думку про бажання додатково придбати  частину земельної ділянки, яку зможуть використати для будівництва парковки, а не заправки. Як пояснив Громик, аукціон оголошений і будь-хто має право брати участь в торгах.

Дискусія розгорілася навколо будівництва нової газової заправки. Архітектор Віктор Семенюк пояснив, що це не буде велика заправка, а пункт із надземним газовим модулем.

“Заберіть спочатку дві, які вже є, а тоді будуйте нову”, – говорили жителі.

Громадяни також були обурені про відсутність достатньої інформації щодо майбутніх слухань. Дехто навіть заявляв, що дізнався про них лише зранку, а про те, що буде вестись будівництво побачили лише по “якомусь забору”. Було зазначено, що повідомлення про процедуру розгляду  детальних планів місцевості  було опубліковано на сайті Нововолинської міської ради та в місцевій газеті.

На завершення заступник міського голови повідомив: “Ми запишемо всі зауваження і врахуємо під час розгляду проекту на сесії міської ради, але останнє слово, згідно закону, за депутатами”.




коментарів: 5
  1. Чому люди обурюються? я так думаю це підставні люди нехочють конкуренції.

    Цеж робочі місця для людей

    • Юрій Громик ( ХТО ЦЕ ?) пояснив, що будівництво нових об’єктів забезпечить створення робочих місць.
      “На тому пустирі харчувалися 225 ( СКІЛЬКИ?-СКІЛЬКИ ? 225) людей, які мали там ділянки”, – говорять жителі.

  2. Які,городи,бур’яни росли в ріст людини.Зараз землі під городи,скільки хочеш,було б бажання працювати на них.В нас тільки починає хтось,щось робити,зразу палки в колеса.Народ,треба розвиватися,а не буксувати на одному місці.

  3. Ніхто нікому палки в колеса не ставить.Людям заборонили садити городи,щоб виросли бур’яни,і тоді є привід загребти землю. На рахунок робочих місць і скільки їх буде 10 чи 20? Робочих місць в Нововолинську вистачає аби була достойна зарплата, то люди б працювали, а не шукали кращого.В місті вистачає заправок, хай будують їх за містом.Біля нас є дві заправки і вистачає смороду від “Курчака”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер