<

Журналіста інтернет-видання “БУГ” вигнали з засідання ТВК

Цей запис опубліковано більш як рік тому
02:24 | 26.10.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
4
/ 1 коментар

Член Нововолинської міської виборчої комісії Лариса Бондар (партія “Батьківщина”) та голова комісії Лариса Синицина (партія “Об’єднання “САМОПОМІЧ”) “усно попросили” міліцію вивести із приміщення комісії журналіста інтернет-видання “БУГ”

Лариса Бондар заявила, що журналіст “БУГа” – людина яка не має повноважень бути присутньою на засіданні, не є членом комісії, не спостерігач та не журналіст.

Голова поставила перед комісією питання на голосування – аби відмовити журналісту “БУГа” в праві бути присутнім на засіданні, оскільки журналіст за версією члена комісії – “постороння особа”.

Більшість членів ТВК підтримали пропозицію голови. Рішення звучало: “Припинити роботу на час, поки не вийде людина постороння з засідання комісії”.

Для виконання рішення викликали міліцію.

– я розумію що людині треба сенсацію як в Маріуполі, но тут не буде, – зазначила член комісії Лариса Бондар.

Нагадаємо, згідно ст. 27 пункт 9 Закону України “Про місцеві вибори”, на засіданнях виборчих комісій, у приміщеннях виборчої дільниці мають право бути присутніми з додержанням вимог цього закону: представники засобів масової інформації (не більше двох осіб від одного засобу масової інформації).

Також відповідно до Закону України “Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні” підпункт 2 частини другої ст.26 – “журналіст має право відвідувати державні органи влади, органи місцевого і регіонального самоврядування, а також підприємства, установи та організації та бути прийнятим їх посадовими особами”.




один коментар
  1. Це традиційно у міській виборчій комісії. Ах, там іще й Лариса Бондар із НТКЕ? Тоді все зрозуміло. У 2010 році я мав там конфлікт, як журналіст. Викликав міліцію, а МВК викликала до мене. Всі документи про інцидент зберігаю, як пам’ять про самодурство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок