<

Жовтневе перейменували на Благодатне

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:54 | 12.05.2016 / Нововолинськ / , /
Перегляди
61
/ 1 коментар

Верховна Рада перейменувала селище Жовтневе на Благодатне.

Рада змінила 223 топоніма через декомунізацію: 6 районів, 4 міста і 113 сіл і селищ, відповідне рішення підтримали 265 народних депутатів. Як наслідок, селище Жовтневе тепер носитиме нову назву – Благодатне.

Нагадуємо, що 14-го березня на черговій сесії селищної ради у Жовтневому депутати надали старт перейменуванню населеного пункту. За нову назву проголосували більшість депутатів, утримались 2 народні обранці. Інші варіанти, запропоновані раніше, зокрема назви селища Шахтарськ та Гірниче, не отримали підтримки у громади.

Попередні голосування депутатів селищної ради можна піддати сумніву, тому що, згідно зі статтею 7 пункту 7 Закону про декомунізацію, на території громади необхідно було провести в установленому порядку громадські слухання та лише за їх результатами подати пропозиції щодо перейменування селища на розгляд Верховної Ради. Оскільки думку всіх пересічних жителів не було враховано, рішення ради про переіменування Жовтневого на Гірниче селищний голова Олександр Топорівський ветував. На громадських слуханнях жителі запропонували нову назву – Благодатне. Жодного історичного висновку науковців і краєзнавців щодо перейменування Жовтневого на Благодатне не існує.

“Більшість людей на слуханнях прийняли саме цю назву”, – відзначив селищний голова Жовтневого Олександр Топорівський.

Цікаво, що селище Комсомольське Миколаївського району, якому також планували дати назву Благодатне, не перейменували, бо нова назва населеного не була узгоджена з органом місцевого самоврядування.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа