<

Жінок запрошують пройти медичний профілактичний огляд

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:34 | 27.02.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Необхідно, щонайменше, один раз у рік відвідати жіночу консультацію, – наголошує завідувач жіночою консультацією Нововолинської центральної міської лікарні Михайло Новосад.

Як зазначає лікар, упродовж останніх роки зросла кількість онкопатології жіночої статевої сфери, що охоплює не тільки пацієнток клімактеричного віку, але й жінок активного репродуктивного періоду життя, підлітків і навіть дітей, – повідомляє сайт міськради.

-Щороку ми виявляємо ряд випадків у пізніх стадіях, що не дають змоги застосувати радикальні засоби лікування і це відбивається на ефективності лікування та тривалості життя, – повідомляє Михайло Новосад.- Разом з тим протягом року ми виявляємо значну кількість даної патології у стадії «0» або «І», що дає можливість застосувати новітні технології в лікуванні і досягти 100% виздоровлення. Для цього потрібно вчасно звернутись або просто хоча б раз на рік прийти до дільничного гінеколога на огляд, здати необхідні обстеження. На сьогоднішн існує певний алгоритм дій, тобто клінічні протоколи, що визнані у світовій практиці. Якщо під час огляду та результату досліджень у лікарів виникає підозра на наявність певної патології, пацієнтці рекомендують спостерігатись у лікаря – гінеколога кабінету « Патологія шийки матки», що пройшла спеціальне навчання на базі обласних установ та на кафедрах інституту підвищення кваліфікації. В інших випадках лікар може скерувати пацієнтку в установи ІІІ рівня (м.Луцьк), кафедри інститутів та університетів. У менш серйозних випадках спостереження та лікування може проводитись дільничними лікарями – гінекологами. З собою необхідно мати документи, що засвідчують особу, амбулаторну картку або звичайний зошит та гінекологічний оглядовий набір.

На базі жіночої консультації функціонують кабінети «Відповідальне батьківство», «Школа матері». У них відповідно проходять співбесіди вагітні зі своїми чоловіками чи партнерами, членами родин, де їх ознайомлюють з новітніми перинатальними технологіями у веденні вагітності, навчають грамотно вести себе в період пологів та в післяпологовому періоді. Значна увага приділяється перевагам грудного вигодовування, партнерським пологам, профілактиці гнійно – септичних ускладнень. Породіль інформують про оптимальні види контрацепції для регулювання планової вагітності.

Чим більш достовірно ви проінформовані про протікання вагітності, тим більший позитивний прогноз вашого щасливого материнства!




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер