<

Жінка, яка привезла коронавірус з обласної лікарні, заразила чоловіка та дочку, з водоканалу – двоє хворих: ситуація з COVID-19 у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:06 | 29.04.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
68
/ 1 коментар

29-го квітня, під час чергового засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в Нововолинській міськраді розповіли про ситуацію з поширенням коронавірусу.

Нові випадки Covid-19 у Нововолинську пов’язані із містянкою, яка перебувала на лікуванні в обласному онкодиспансері і яку на Великдень відпустили додому, де вона зустрілася зі своїми дітьми й внуками. Після цього жінка знову повернулася у медичний заклад. Через кілька днів ПЛР тестування підтвердило у неї коронавірусну хворобу. А тепер Covid-19 діагностували ще й у її чоловіка та доньки, які проживають разом із нею, – пише Нововолинськ.сom.ua.

Ще одне вогнище коронавірусу – пов’язане із селом Рогожани Володимир-Волинського району. Нагадаємо, БУГ повідомляв, що інфіковане коронавірусом подружжя, мешканці Володимир-Волинського району, працюють на водоканалі та на «Хан–Електробау» у Нововолинську.

На засіданні штабу повідомили, що у захворілих може бути чимало контактних осіб.

За словами завідувачки Нововолинського міськрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ» Наталії Мариніної, головна небезпека поширення коронавірусу в тому, що виявляються нові вогнища захворювання. Так новий осередок – «Нововолинськводоканал», де вже двоє хворих працівників, та завод ХАН-Електробау, де інфікована працівниця.

«Захворіли чоловік і його дружина, які живуть у селі Рогожани Володимир-Волинського району, але працюють на підприємствах Нововолинська. Жінка працює на ТзОВ «Хан-Електробау Україна». Тут контактними можуть бути колеги, які працювали разом із нею в зміні і кілька з інших, разом з якими і кому вона здавала свою зміну. Також вона була в гостях у родичів в одному із сіл Іваничівщини. То ще там можуть бути контактні. Але зараз списки тих, з ким ця жінка контактувала, ще уточняються. А чоловік працює на підприємстві «Нововолинськводоканал», був в тій самій зміні, де вже раніше був підтверджений випадок коронавірусного захворювання. Вони разом працювали. То контактні ймовірно ті самі», – розповіла Мариніна.

Нагадаємо, за минулу добу в Нововолинську виявили 3 нові випадки коронавірусної хвороби. У місті зареєстровано 44 випадки захворювань на Covid-19, які підтверджені лабораторно. З них шість людей вже одужали. Два випадки завершилося летально. Таким чином, кількість активних хворих у місті – 36.




один коментар
  1. Чому не називаєте місце роботи інфікованих яких підтвердили цими днями 4 чоловіка серед підозрюваних люди які теж працюють і є контактними

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер